Ухвала
від 15.03.2024 по справі 140/2009/24
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення відповідача в адміністративній справі

15 березня 2024 року ЛуцькСправа № 140/2009/24 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Смокович В. І., розглянувши у письмовому провадженні клопотання про залучення другого відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного сервісного центру МВС України про визнання бездіяльності відповідача протиправною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Головного сервісного центру МВС України про визнання бездіяльності відповідача протиправною та зобовязати відповідача видати позивачу посвідчення водія категорії "В" та "Т" за вартістю 230 грн; стягнути з відповідача втрачений заробіток, розпочинаючи із 08.02.2024 року до моменту працевлаштування позивача водієм тролейбуса 3 класу у КП "Луцьке підприємство електротранспорту".

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 26 лютого 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за вказаним позовом та ухвалено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (арк.спр.10).

Відповідно до частини третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Суд, дослідивши письмові докази та письмові пояснення, викладені у позовній заяві позивача по суті справи, дійшов висновку про наявність правових підстав для залучення у справі другого відповідача, з огляду на таке.

Судом встановлено, що спірні правовідносини у даній справі виникли з приводу навчання ОСОБА_1 згідно укладеного договору між позивачем та Луцькою філією Волинського обласного центру зайнятості за направленням КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Відповідно до частини третьої статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Відтак, оскільки позивач проходив навчання на здобуття професії «водій тролейбуса» за направленням Луцької філії Волинського обласного центру зайнятості і позовні вимоги пов`язані між собою тому, на думку суду, Луцьку філію Волинського обласного центру зайнятості необхідно залучити до участі у справі як другого відповідача.

Керуючись статтями 48, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі як співвідповідача - Волинський обласний центр зайнятості (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького,3, код ЄДРПОУ 05427482).

У зв`язку із залученням співвідповідача судовий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Головного сервісного центру МВС України, Волинського обласного центру зайнятості про визнання бездіяльності відповідачів протиправною та зобов`язання вчинити дії проводити спочатку та за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін у межах строку розгляду справи, передбаченого частиною першою статті 258 КАС України.

Надати другому відповідачу - Волинському обласному центру зайнятості строк для подання відзиву на позов п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали про залучення співвідповідача у справі, який повинен відповідати вимогам частини другої статті 162 КАС України.

Роз`яснити другому відповідачу - Волинському обласному центру зайнятості, що відповідно до вимог частини третьої статті 162 КАС України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6ст.162 КАС України).

Роз`яснити сторонам, що письмові докази подаються безпосередньо до суду в оригіналі або належним чином засвідченій копії з дотриманням вимог статей79,94 КАС України, а якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, а другому відповідачу - Волинському обласному центру зайнятості також копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.І. Смокович

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117722902
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності відповідача протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/2009/24

Ухвала від 15.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні