Ухвала
від 18.03.2024 по справі 320/10167/22
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/10167/22

УХВАЛА

18 березня 2024 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Мельничука В.П. та суддів Костюк Л.О., Оксененка О.М., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційну скаргу керівника Білоцерківської окружної прокуратури Київської області на ухвалу судді Київського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року у справі за адміністративним позовом керівника Білоцерківської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №1», третя особа: Білоцерківська міська рада про зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И Л А:

Ухвалою судді Київського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року позовну заяву повернуто позивачеві.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням керівник Білоцерківської окружної прокуратури Київської області подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу судді Київського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року та направити справу для подальшого розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою судді Шостого апеляційного адміністративного суду 30 травня 2023 року витребувано з Київського окружного адміністративного суду адміністративну справу № 320/10167/22 за позовом керівника Білоцерківської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №1», третя особа: Білоцерківська міська рада про зобов`язання вчинити певні дії.

Станом на 18 березня 2024 року адміністративна справа № 320/10167/22 до Шостого апеляційного адміністративного суду не надходила.

28 квітня 2023 року судом першої інстанції ухвалено зазначене вище рішення.

Апеляційну скаргу керівник Білоцерківської окружної прокуратури Київської області подав до суду апеляційної інстанції 23 травня 2023 року, тобто після закінчення строку на апеляційне оскарження.

При цьому, вказаною особою заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, де зазначено, що ухвалу судді Київського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року Білоцерківською окружною прокуратурою отримано не було, про її існування стало відомо під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Враховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. 3 ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 294 Кодексу адміністративного судочинства України окремо від рішення суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції щодо повернення заяви позивачеві (заявникові).

Згідно з ч. 2 ст. 312 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційні скарги на ухвали суду першої інстанції, зазначені в пунктах 3, 6, 7, 11, 14, 26 частини першої статті 294 цього Кодексу, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження).

З урахуванням конкретних обставин справи суд апеляційної інстанції може розглянути такі апеляційні скарги у судовому засіданні з повідомленням учасників справи.

Згідно з частиною першою та третьою ст. 304 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом, у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

З огляду на викладене, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для відкриття апеляційного провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому ст. 306 Кодексу адміністративного судочинства України, що зумовлює необхідність повторно витребувати матеріали справи № 320/10167/22 із Київського окружного адміністративного суду.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 296, 300, 312, 321, 325, 328 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

1. Клопотання керівника Білоцерківської окружної прокуратури Київської області про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали судді Київського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року - задовольнити.

Поновити керівнику Білоцерківської окружної прокуратури Київської області строк на апеляційне оскарження ухвали судді Київського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року.

2. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою керівника Білоцерківської окружної прокуратури Київської області на ухвалу судді Київського окружного адміністративного суду від 28 квітня 2023 року у справі за адміністративним позовом керівника Білоцерківської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №1», третя особа: Білоцерківська міська рада про зобов`язання вчинити певні дії.

Встановити строк до 28 березня 2024 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз`яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції

3. Повторно витребувати з Київського окружного адміністративного суду адміністративну справу № 320/10167/22.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач: В.П. Мельничук

Судді: Л.О. Костюк

О.М. Оксененко

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117728131
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/10167/22

Ухвала від 17.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 30.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 28.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 13.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 04.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні