Ухвала
від 18.03.2024 по справі 944/1304/24
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №944/1304/24

Провадження №2-о/944/124/24

УХВАЛА

про передачусправи запідсудністю

18.03.2024 року м.Яворів

Суддя Яворівського районного суду Львівської області Швед Н.П., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , звінтересована особа Мостиський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Яворівському районі Львівської області)про встановлення факту смерті,-

в с т а н о в и л а:

Заявник звернувся до суду з позовом до Мостиський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Яворівському районі Львівської області)про встановлення факту смерті.

Дослідивши матеріадли заяви, слід прийти до наступного.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суди повинні перевірити належність справ до їх юрисдикції та підсудності.

Підсудність - це розподіл підвідомчих загальним судам цивільних справ між різними судами першої інстанції залежно від роду (характеру) справ, що підлягають розгляду, і від території, на яку поширюється юрисдикція того чи іншого суду.

Територіальна підсудність - це підсудність цивільної справи загальному суду в залежності від території, на яку поширюється юрисдикція даного суду. За її допомогою вирішується питання, яким з однорідних судів підсудна для розгляду відповідна справа.

Питання про територіальну підсудність цієї заяви суддя вирішує, враховуючи правила про підсудність, визначені вст. 316ЦПК України.

Статтею 316 ЦПК України передбачено підсудність заяви про встановлення факту, що має юридичне значення.Заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Згідно ч. 1ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Як вбачається з матеріалів заяви, заявник ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що й підтверджується довідкою виконавчим кормітетом мостиської міської ради Львівської області №5 від 09.02.2023., що знаходиться поза межами територіальної юрисдикції Яворівського районного суду Львівської області та відноситься до територіальної юрисдикції Мостиського районного суду Львівської області, відтак підлягає передачі на розгляд Мостиському районному суду Львівської області.

Відповідно до п 1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить дотериторіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст..31,32,260,261,316,354 ЦПК України, суддя,-

у х в а л и л а:

Цивільну справу №944/1304/24 (провадження № 2-о/944/124/24) за ОСОБА_2 , звінтересована особа Мостиський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Яворівському районі Львівської області)про встановлення факту смерті передати за підсудністю до Мостиського районного суду Львівської області (вул. Михайла Грушевського, 1/9, м.Мостиська, Львівська область, 81300).

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Швед Н.П.

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117731389
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті

Судовий реєстр по справі —944/1304/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні