Ухвала
від 19.03.2024 по справі 688/755/24
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/755/24

№ 2/688/404/24

Ухвала

19 березня 2024 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючогосудді Березюк Н.П.,

за участі секретаря судових засідань Кулеші Л.М.,

без участі сторін,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Шепетівці цивільну справу за позовом Першого заступникакерівника Шепетівськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі органууповноваженого здійснювативідповідні функціїу спірнихправовідносинах:Національної службиздоров`я України,Шепетівської міськоїради,за участютретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача Комунальногонекомерційного підприємства«Шепетівська багатопрофільналікарня» Шепетівськоїміської радиХмельницької областідо ОСОБА_1 про стягненнявитрат настаціонарне лікуванняпотерпілого відкримінального правопорушення,

встановив:

Короткий зміст позовних вимог

16.02.2024 Перший заступник керівника Шепетівської окружної прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Національної служби здоров`я України, Шепетівської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунального некомерційного підприємства «Шепетівська багатопрофільна лікарня» Шепетівської міської ради Хмельницької області до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Заяви, клопотання та інші процесуальні дії у справі.

19.02.2024 суд отримав інформацію про зареєстроване місце проживання відповідача.

19.02.2024 суд постановив ухвалу про відкриття спрощеного провадження, призначив справу до розгляду на 19.03.2024.

23.02.2024 та 27.02.2024 до суду надійшло клопотання директора юридичного департаменту Національної служби здоров`я України про розгляд справи д без участі представника, у якому позов підтримав.

28.02.2024 відповідач ОСОБА_1 подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, в якій позов визнав, зазначив, що повністю відшкодував завдану шкоду та сплати витрати по сплаті судового збору, про що долучив відповідні квитанції.

19.03.2024 прокурор Шепетівської окружної прокуратури Облог Р.А. подала до суду заяву3 про залишення позову без розгляду, у зв`язку з повним відшкодуванням шкоди.

Мотиви та висновки суду.

Згідно ч.1 та ч.3ст.13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.5 ч.1ст.257 ЦПК Українисуд постановляєухвалу прозалишення заявибез розгляду,якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що сторона позивача подала заяву про залишення позову безрозгляду упідготовче засідання,розгляд справипо сутіне розпочато, тому позовна заява підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись п.5 ч.1ст.257,258-261, 263, 354 ЦПК України, суд

ухвалив:

позовну заяву Першого заступникакерівника Шепетівськоїокружної прокуратурив інтересахдержави вособі органууповноваженого здійснювативідповідні функціїу спірнихправовідносинах:Національної службиздоров`я України,Шепетівської міськоїради,за участютретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача Комунальногонекомерційного підприємства«Шепетівська багатопрофільналікарня» Шепетівськоїміської радиХмельницької областідо ОСОБА_1 про стягненнявитрат настаціонарне лікуванняпотерпілого відкримінального правопорушення, залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Хмельницького апеляційного суду.

Суддя: Неоніла БЕРЕЗЮК

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117735369
СудочинствоЦивільне
Сутьстягненнявитрат настаціонарне лікуванняпотерпілого відкримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —688/755/24

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні