Ухвала
від 19.03.2024 по справі 684/314/23
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про скасування заходів забезпечення позову

Справа № 684/314/23

Провадження № 2-зз/684/2/24

19 березня 2024 року смт. Стара Синява

Старосинявський районний суд Хмельницької області у складі:

головуючого судді Волошина Р.Р.,

за участі секретаря судового засідання Басок Н.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у селищі Стара Синява Хмельницької області в залі судових засідань матеріали заяви Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом керівника Летичівської окружної прокуратури Сергія Сухореброго в інтересахдержави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головногоуправління Держгеокадаструу Хмельницькій області до ОСОБА_1 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодо предмета спору на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «АРЛюбар», про конфіскацію земельних ділянок,

в с т а н о в и в:

14.03.2024 представник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Плюх В.О. звернувся до суду з клопотанням, в якому просить скасувати заходи забезпечення позову, які вжиті ухвалою Старосинявського районного суду Хмельницької області від 20.06.2023 по цивільній справі №684/314/23 за позовом керівника Летичівської окружної прокуратури Сергія Сухореброго в інтересахдержави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головногоуправління Держгеокадаструу Хмельницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка незаявляє самостійнихвимог щодо предмета спору на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «АРЛюбар», про конфіскацію земельних ділянок.

Заява обґрунтована тим, що скасування заходів забезпечення позову необхідно у зв`язку з тим, що рішення суду від 19.09.2023 у справі №684/314/23 набрало законної сили та виконано шляхом реєстрації права власності на земельні ділянки в особі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.

В судове засідання сторони не з`явились, прокурор подав заяву, згідно якої не заперечує проти задоволення клопотання про скасування заходів забезпечення позову.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, суд розглядає справу, відповідно до частини другоїстатті 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши клопотання та матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно з частиною першою статті 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до частини другої статті 158 ЦПК Україниклопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

Згідно з частинами четвертою та п`ятоюстатті 158 ЦПК Україниза результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

Розглядаючи питання про скасування заходів забезпечення позову, суд пересвідчився в тому, що не існує реальної загрози у скасуванні відповідної заборони.

Вирішуючи питання про скасування заходів забезпечення позову, суд бере до уваги інтереси осіб, права яких можуть бути порушенні, у зв`язку із застосуванням відповідних заходів.

Отже, в відповідності з нормами процесуального права у суду є всі підстави для скасування заходів забезпечення позову, оскільки рішення суду від 19.09.2023 у справі №684/314/23 набрало законної сили та виконано.

На підставі викладеного, керуючись ст. 158, 258,260 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Клопотання про скасування заходів забезпечення позову задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, що вжиті ухвалою Старосинявського районного суду Хмельницької області від 20.06.2023 у цивільній справі №684/314/23, у виді накладення арешту на земельну ділянку з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 1,3255 га, із кадастровим номером 6824482500:04:002:0030, що знаходиться на території Старосинявської селищної територіальної громади Хмельницького (Старосинявського) району Хмельницької області, та на земельну ділянку з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 0,9131 га, із кадастровим номером 6824482500:04:010:0102, яка знаходиться на території Старосинявської селищної територіальної громади Хмельницького (Старосинявського) району Хмельницької області та встановлення заборони земельним кадастровим реєстраторам, які входять до складу Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та її територіальних органів, вносити до Державного земельного кадастру будь - які відомості, які стосуються цих земельних ділянок, забороною ОСОБА_1 розпоряджатись, змінювати цільове призначення, здійснювати перетворення, поділ, об`єднання вказаних земельних ділянок з іншими земельними ділянками.

Роз`яснити, що ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову є підставою внесення/виключення відомостей до/з Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна у порядку встановленим Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання ухвалою законної сили надіслати заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову, а також державним та іншим органам, які повинні були виконувати ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасники справи, яким ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм відповідної ухвали суду.

Суддя Роман ВОЛОШИН

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117737050
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —684/314/23

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Волошин Р. Р.

Рішення від 19.09.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Волошин Р. Р.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Волошин Р. Р.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Волошин Р. Р.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Волошин Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні