Ухвала
від 01.01.2024 по справі 503/1681/23
КОДИМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 503/1681/23

Провадження № 2/503/214/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

01 січня 2024 року м. Кодима

Суддя Кодимського районного суду Одеської області Калашнікова Т.О., розглянувши позовну заяву представника позивача ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Кодимського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), (місцезнаходження: м. Кодима Подільського району Одеської області, вул. Соборна, 88) про звільнення спадкового майна з під арешту,

встановиВ:

Представник позивача Гаврилюк Юрій Сергійович, який діє в інтересах ОСОБА_2 , звернувся до суду з позовом до Кодимського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), в якому просить звільнити спадкове майно з під арешту, а саме скасувати арешт з житлового будинку АДРЕСА_2 танкової дивізії, який належав на праві власності ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , накладений постановою б/н від 22.03.2002 року Кодимським районним управлінням юстиції в Одеській області, номер запису про обтяження 8236491.

Позов пред`явлено на підставі ст. ст. 16, 316, 321, 391, 1216-1218, 1223 ЦК України, Закону України "Про виконавче провадження".

Предметом розгляду у справі є вимога про звільнення спадкового майна з під арешту, а тому суддя вважає за необхідне витребувати з Кодимської державної нотаріальної контори Одеської області інформацію про наявність спадкової справи (в тому числі зі Спадкового реєстру) та кола спадкоємців після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Відповідності до ст.19 Цивільного процесуального кодексу України даний спір розглядається у порядку цивільного судочинства та належить до юрисдикції загальних місцевихсудів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

З`ясувавши зміст позовних вимог, керуючисьст. 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом представника позивача Гаврилюка Юрія Сергійовича, який діє в інтересах ОСОБА_2 , до Кодимського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про звільнення спадкового майна з під арешту.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі та призначити підготовче засідання на 26 березня 2024 року об 11:00 год.

Про час та місце проведення судового засідання повідомити сторони.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що у зазначений строк він має право надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам встановленим ст. 178 ЦПК України.

Витребувати з Кодимської державної нотаріальної контори Одеської області інформацію про наявність спадкової справи (в тому числі зі Спадкового реєстру) та кола спадкоємців після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Інформація має бути завчасно надана до початку підготовчого засідання. Особа, яка немає можливості подати вказаний доказ у встановлений строк зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою https://court.gov.ua/fair.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Калашнікова

Дата ухвалення рішення01.01.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117737430
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення спадкового майна з під арешту

Судовий реєстр по справі —503/1681/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Калашнікова Т. О.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Калашнікова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні