Ухвала
від 07.03.2024 по справі 165/3320/20
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №165/3320/20

Провадження 6/165/16/24

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2024 року м. Нововолинськ

Суддя Нововолинського міського суду Волинської області Ушаков М.М., вивчивши заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката судового наказу у справі за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Відокремленого підрозділу "Шахта №9 "Нововолинська" Державного підприємства "Волиньвугілля" середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,-

встановив:

04 березня 2024 року ОСОБА_1 звернувся в суд із заявою про видачу дубліката судового наказу у справі за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Відокремленого підрозділу "Шахта №9 "Нововолинська" Державного підприємства "Волиньвугілля" середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, а також про поновлення строку пред`явлення судового наказу до виконання.

Пред`явлена заява підлягає залишенню без руху з огляду на таке.

Дублікат - це документ, що видається замість втраченого оригіналу та має силу первісного документу. Оригінал виконавчого листа вважається втраченим, коли його загублено, украдено, знищено або істотно пошкоджено, що унеможливлює його виконання.

Єдиною підставою для видачі судом дублікату виконавчого листа - є його втрата.

При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявник повинен повідомити суду обставини, за яких виконавчий лист було втрачено, подавши відповідні докази.

Разом з тим, заявником не долучено до заяви доказів на підтвердження втрати судового наказу №165/3320/20, виданого Нововолинським міським судом 25.11.2020.

Крім того, із заявою про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу можна звернутися лише в межах строків пред`явлення їх до виконання. У разі пропуску такого строку одночасно із заявою про видачу дубліката слід подати і заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Строк звернення до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа спливає з строком для пред`явлення виконавчого листа до виконання. Від вирішення питання про поновлення строку залежить вирішення питання про видачу дубліката виконавчого листа. В разі визнання неповажними причин пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання стягувачем і відмови у поновленні пропущеного строку, суд відповідно відмовляє у видачі дубліката виконавчого листа.

Суд при вирішенні питання про поновлення строку для пред`явлення до виконання виконавчого документа повинен з`ясувати питання щодо причин пропуску цього строку та залежно від характеру цих причин зробити висновок про їх поважність чи неповажність, а відтак дійти висновку про наявність чи відсутність підстав для поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Поважними можуть бути визнані лише ті причини, що виникли внаслідок обставин, об`єктивно незалежних від волі зацікавленої особи, які безпосередньо унеможливлювали або ускладнювали можливість вчинення процесуальних дій у визначений законом або судом строк.

Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» (в редакції чинній на час видачі судового наказу) виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років.

ОСОБА_1 подав заяву про видачу дубліката судового наказу від 25 листопада 2020 року та поновлення строку для пред`явлення судового наказу до виконання лише у березні 2024 року, тобто після закінчення строку пред`явлення судового наказу до виконання, проте не надав доказів поважності причин пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Відповідно до ч.1ст.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Для усунення зазначених недоліків заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката судового наказу у справі за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Відокремленого підрозділу "Шахта №9 "Нововолинська" Державного підприємства "Волиньвугілля" середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні слід залишити без руху, та роз`яснити, що у випадку неусунення недоліків у визначений суддею час заява буде вважатися неподаною і повернута заявникові.

Керуючись ч.1 ст.185 ЦПК України,-

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката судового наказу у справі за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Відокремленого підрозділу "Шахта №9 "Нововолинська" Державного підприємства "Волиньвугілля" середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис М.М.Ушаков

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117737805
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з Відокремленого підрозділу "Шахта №9 "Нововолинська" Державного підприємства "Волиньвугілля" середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —165/3320/20

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ушаков М. М.

Судовий наказ від 25.11.2020

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Ушаков М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні