Ухвала
від 19.03.2024 по справі 347/357/24
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/357/24

Провадження № 2/347/323/24

У Х В А Л А

проведення судового засідання в режимі відеоконференції

19 березня 2024 року м.Косів

Суддя Косівськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті КіцулаЮ.С., розглянувши заяву представника заявника Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Поважної Галини Володимирівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції із приміщення Господарського суду Тернопільської області,-

в с т а н о в и л а :

В провадженні Косівського районного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції у Тернопільській області, Косівського відділу Державної виконавчої служби України про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Судове засідання у даній справі призначено на 26.03.2024 о 11:00 год.

18.03.2024 року до суду надійшло клопотання представника ГУНП в Тернопільській області Поважної Г.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції із приміщення Господарського суду Тернопільської області. Подальші судові засідання представник заявника теж просила проводити в режимі відеоконференції із приміщення Господарського суду Тернопільської області.

Суд, перевіривши матеріали клопотання, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. ч. 6, 8-12 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки. Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції в приміщенні суду, беручи до уваги віддаленість між адресою робочого місця представника відповідача (Поважної Г.В.) та Косівським районним судом Івано-Франківської області, дію карантинних обмежень та військового стану, вважає за необхідне клопотання задовольнити.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212, 259-261 ЦПК України, суддя,-

п ос та но ви л а :

Клопотання представника відповідача - ГУНП в Тернопільській області Поважної Галини Володимирівни - задовольнити.

Забезпечити представникуПоважній ГалиніВолодимирівні,що дієв інтересахГУНП вТернопільській області,можливість взятиучасть всудовому засіданні,яке відбудеться 26.03.2024 об 11:00 год. та у подальших судових засіданнях у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції у Тернопільській області, Косівського відділу Державної виконавчої служби України про стягнення матеріальної та моральної шкоди, в режимі відеоконференції в приміщенні Господарського суду Тернопільської області (м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14А, 46001).

Представнику відповідачаПоважній ГалиніВолодимирівні,що дієв інтересах ГУНПв Тернопільськійобласті,з`явитисядо Господарськогосуду Тернопільськоїобласті (м.Тернопіль,вул.Князя Острозького,14А,46001)для участівсудовомузасіданні 26 березня 2024 року об 11 год. 00 хв.

Косівський районний суд Івано-Франківської області доручає відповідній службовій особі Господарського суду Тернопільської області встановити особу представника відповідача Поважної Г.В, вручити їй пам`ятку про процесуальні права і обов`язки та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Копії ухвали негайно надіслати до Господарського суду Тернопільської області - для організації її виконання, та заявнику - для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. С. Кіцула

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117739300
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції із приміщення Господарського суду Тернопільської області

Судовий реєстр по справі —347/357/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні