Ухвала
від 14.03.2024 по справі 361/392/24
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14.03.2024

УКРАЇНА

БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇОБЛАСТІ

справа № 361/392/24

провадження № 2/361/2535/24

УХВАЛА

14 березня 2024 року м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі головуючого судді Петришин Н.М., розглянувши клопотання представника відповідача Державної установи«Запорізький обласнийцентр контролюта профілактикихвороб Міністерстваохорони здоров`яУкраїни» Тищенка Тараса Михайловича, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, -

в с т а н о в и в:

У провадженні Броварського міськрайонного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державної установи«Запорізький обласнийцентр контролюта профілактикихвороб Міністерстваохорони здоров`яУкраїни» про стягнення заробітної плати.

14 березня 2024 року до суду надійшло клопотання представника відповідача Державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України» Тищенка Тараса Михайловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференція поза межами приміщення суду, з використанням власних технічних засобів та за допомогою програмного забезпечення «ВКЗ».

У ч. 1 ст.212ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно із ч. 2 ст.212ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, 24 лютого 2022 року Указом №64/2022 введено воєнний стан.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, вважаю за необхідне задовольнити подане клопотання представника відповідача та провести судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст. ст. 212, 260, 261 ЦПК України,-

у х в а л и в :

Клопотання представника відповідача Державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України» Тищенка Тараса Михайловича, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної установи «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України» про стягнення заробітної плати,яке відбудеться 20березня2024року об 11год.30хв. провести у режимі відеоконференції.

Попередити сторін, що відповідно до ч. 5 ст. 212ЦПКУкраїни ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку ВКЗ, який може бути встановлений за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити сторін про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Н.М. Петришин

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117739563
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

Судовий реєстр по справі —361/392/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні