Ухвала
від 19.03.2024 по справі 524/1378/24
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/1378/24

Провадження №1-кп/524/331/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.03.2024 року Автозаводський районний суд м.Кременчука Полтавської області в складі головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

підозрюваного ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в залі судових засідань в місті Кременчуці клопотання прокурора Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.09.2022 року за № 12022175500001161, про звільнення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кременчук Полтавської області, громадянина України, з вищою освітою, працюючого на ПрАТ «ОБОД» (код ЄДРПОУ 13933348) на посаді директора, одруженого, депутатом, учасником бойових дій не являється, на утриманні малолітніх дітей не маючого, зареєстрованому та проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 , раніше несудимого ,

від кримінальної відповідальності за ч.1ст. 175 КК України,

ВСТАНОВИВ :

09.02.2024 року до Автозаводського районного суду м. Кременчука надійшло клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12022175500001161 від 13.09.2022 року внесеному в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.175 КК України .

Відповідно до клопотання прокурора про направлення справи до суду для вирішення питання про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 , останній скоїв безпідставну невиплату заробітної плати працівникам підприємства більш ніж за місяць, вчинену умисно керівником підприємства, за таких обставин.

На підставі протоколу засідання Наглядової ради ПрАТ «ОБОД» № 6/2021 від 29.04.2021 ОСОБА_4 обрано директором ПрАТ «ОБОД» (юридична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8, код ЄДРПОУ 13933348; фактична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8) строком на один рік.

29.04.2022 на підставі протоколу засідання Наглядової ради від 29.04.2022 № 2/2022 ОСОБА_4 обрано на посаду директора ПрАТ «ОБОД» (юридична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8, код ЄДРПОУ 13933348; фактична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8) строком на два роки.

Приватне акціонерне підприємство «ОБОД» (код ЄДРПОУ 13933348) діє на підставі Статуту затвердженого загальними зборами аукціонерів ПрАТ «ОБОД» протоколом від 29.04.2021, основним видом діяльності Товариства є виробництво інших вузлів, деталей і приладдя для автотранспортних засобів (КВЕД - 29.32).

Відповідно до п. 7.4.1 Статуту ПрАТ «ОБОД» директор здійснює виконавчі функції по управлінню Товариством, до компетенції директора належить вирішення всіх питань, пов`язаних з керівництвом діяльності Товариства; видання довіреностей; укладання від імені Товариства будь-яких договорів, що входять до звичайної господарської діяльності; відкриття банківських рахунків; розподіл функціональних обов`язків між працівниками Товариства; встановлення вимог щодо професійної та ділової підготовки працівників Товариства; видання наказів та інших розпорядчих документів, обов`язкових для виконання працівниками Товариства; формування пропозицій з розподілу прибутку Товариства, щодо розміру дивідендів, виплачуваних за рік та порядку покриття збитків; здійснення організації ведення бухгалтерського обліку; здійснення інших функцій, необхідних для забезпечення належного функціонування Товариства у відповідності до діючого законодавства України.

Таким чином ОСОБА_4 перебуваючи на посаді директора ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції та відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України, є службовою особою.

Згідно з приписами ст. 43 Конституції України, кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно- технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб. Використання примусової праці забороняється. Не вважається примусовою працею військова або альтернативна (невійськова) служба, а також робота чи служба, яка виконується особою за вироком чи іншим рішенням суду або відповідно до законів про воєнний і про надзвичайний стан. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про оплату праці» форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами у колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною, галузевими (міжгалузевими) і територіальними угодами. У разі, коли колективний договір на підприємстві не укладено, роботодавець зобов`язаний погодити ці питання з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), що представляє інтереси більшості працівників, а у разі його відсутності - з іншим уповноваженим на представництво органом.

Згідно положень ст. 24 Закону України «Про оплату праці» заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

У разі, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.

Розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

Виплата заробітної плати здійснюється за місцем роботи. Забороняється провадити виплату заробітної плати у магазинах роздрібної торгівлі, питних і розважальних закладах, за винятком тих випадків, коли заробітна плата виплачується працюючим у цих закладах особам.

За особистою письмовою згодою працівника виплата заробітної плати може здійснюватися через банки/небанківських надавачів платіжних послуг, які отримали право на відкриття і ведення обслуговування рахунків відповідно до Закону України "Про платіжні послуги", поштовими переказами на вказаний ними рахунок (адресу) з обов`язковою оплатою цих послуг за рахунок роботодавця.

Своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставлені в залежність від здійснення інших платежів та їх черговості.

Відповідно до ст. 97 Кодексу законів про працю України оплата праці працівників здійснюється за погодинною, відрядною або іншими системами оплати праці. Оплата може провадитися за результатами індивідуальних і колективних робіт.

Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами, установами, організаціями самостійно у колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами. Якщо колективний договір на підприємстві, в установі, організації не укладено, роботодавець зобов`язаний погодити ці питання з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), що представляє інтереси більшості працівників, а у разі його відсутності - з іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом.

Конкретні розміри тарифних ставок (окладів), відрядних розцінок, посадових окладів працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород встановлюються роботодавцем з урахуванням вимог, передбачених частиною другою цієї статті. Роботодавець (роботодавець - фізична особа) не має права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами, колективними договорами.

Оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються роботодавцем після виконання зобов`язань щодо оплати праці.

Відповідно до акту Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці №ПНС/ПЛ/11221/010 від 28.07.2023 за період з 01.04.2022 по 01.07.2023 усі надходження грошових коштів на рахунки ПрАТ «ОБОД» за даний період склали 36576, 4 тисяч гривень. Витрати за даний період склали - 37556,9 тисяч гривень, з них використано:

на виплату заробітної плати 5883,8 тисяч гривень; сплачено податків та інших обов`язкових платежів - 3176,0 тисяч гривень та інші видатки - 28497,1 тисяч гривень (в тому числі на розрахунки з постачальниками - 17988,0 тисяч гривень).

На виплату заробітної плати працівникам ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) використано 5883,8 тисяч гривень, що складає 16,1 % із загальної суми надходжень на рахунки організації, оплата праці не здійснювалась в першочерговому порядку.

Відповідно до наказу № 26-К від 04.05.2017 ОСОБА_5 прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду штампувальника, якому за період з лютого 2022 року по червень 2023 року йому безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 29 994 гривень 64 копійки.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_5 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 47-К від 26.04.2010 року ОСОБА_6 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду штампувальника, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року йому безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 16 282 гривень 48 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_6 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 64-К від 19.09.2019 року ОСОБА_7 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду наждачника, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року йому безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 35 510 гривень 89 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_7 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 30-К від 10.07.2012 року ОСОБА_8 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду контролера, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року їй безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 30 353 гривень 84 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_8 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 30-К від 31.03.2021 року ОСОБА_9 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду табельника, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року їй безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 43 666 гривень 48 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_9 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 108-К від 09.11.2004 року ОСОБА_10 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду контролера, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року їй безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 44 300 гривень 16 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_10 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 75-К від 21.10.2014 року ОСОБА_11 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду прибиральника виробничих приміщень, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року їй безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 27 225 гривень 77 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_12 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 39-К від 01.07.2019 року ОСОБА_13 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду транспортувальника, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року їй безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 45 669 гривень 77 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_13 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 37-К від 13.05.2021 року ОСОБА_14 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду штампувальника, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року йому безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 32 227 гривень 80 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_14 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 28-К від 24.09.2020 року ОСОБА_15 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду стропальника, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року йому безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 32 096 гривень 60 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_15 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Наказом № 3-К від 11.02.2022 року ОСОБА_16 було прийнято на роботу до ПрАТ «ОБОД» код ЄДРПОУ 13933348 (проїзд Ярославський буд. 8, м. Кременчук, Полтавська область) на посаду налагоджувальника, за період з лютого 2022 року по червень 2023 року йому безпідставно, з затримкою від одного до трьох місяців, невиплачена нарахована за цей період заробітна плата керівником ПрАТ «ОБОД» ОСОБА_4 на загальну суму 65300 гривень 65 копійок.

Таким чином, своїми діями, які виразилися у безпідставній невиплаті заробітної плати ОСОБА_16 більш як за один місяць вчиненій умисно керівником підприємства, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України

Факт вчинення ОСОБА_4 кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 175 КК України підтверджується наступним доказами:

- копією акту Північно-східного міжрегіонального управління державної служби з питань праці № ПНС/ПЛ/11221/010 від 28.07.2023 року;

- копією протоколу засідання Наглядової ради ПрАТ «ОБОД» № 6/2021 від 29.04.2021 про призначення ОСОБА_4 на посаду директора ПрАТ «ОБОД» (юридична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8, код ЄДРПОУ 13933348; фактична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8) строком на один рік;

- копією протоколу засідання Наглядової ради ПрАТ «ОБОД» № 2/2022 від 29.04.2022 про призначення ОСОБА_4 на посаду директора ПрАТ «ОБОД» (юридична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8, код ЄДРПОУ 13933348; фактична адреса підприємства: м. Кременчук, проїзд Ярославський буд. 8) строком на два роки.

- копією Статуту ПрАТ «ОБОД» від 29.04.2021 року згідно якого директор здійснює виконавчі функції по управлінню Товариством, до компетенції директора належить вирішення всіх питань, пов`язаних з керівництвом діяльності Товариства; видання довіреностей; укладання від імені Товариства будь-яких договорів, що входять до звичайної господарської діяльності; відкриття банківських рахунків; розподіл функціональних обов`язків між працівниками Товариства; встановлення вимог щодо професійної та ділової підготовки працівників Товариства; видання наказів та інших розпорядчих документів, обов`язкових для виконання працівниками Товариства; формування пропозицій з розподілу прибутку Товариства, щодо розміру дивідендів, виплачуваних за рік та порядку покриття збитків; здійснення організації ведення бухгалтерського обліку; здійснення інших функцій, необхідних для забезпечення належного функціонування Товариства у відповідності до діючого законодавства України;

- копіями розрахункових листів ПрАТ «ОБОД» відносно ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 ;

- копіями відомостей ПрАТ «ОБОД» (код ЄДРПОУ 13933348) по суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходу фізичних осіб та військового збору.

07.02.2024 року гр. ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 175 КК України.

Поряд з цим, після роз`яснення підозрюваному ОСОБА_4 права на звільнення від кримінальної відповідальності, останній звернувся до прокурора із клопотанням, в якому просить звільнити його від кримінальної відповідальності на підставі ч. 3 ст. 175 КК України та ст. ст. 286, 287 КПК України.

Частиною 3 ст. 175 КК України встановлено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо до притягнення до кримінальної відповідальності нею здійснено виплату заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої встановленої законом виплати громадянам.

На даний час досудовим розслідуванням встановлено, що директором ПрАТ «ОБОД» здійснено погашення заборгованості по заробітній платі відповідно до наданих довідок та допитів потерпілих, а саме:

- ОСОБА_5 , з показів якого встановлено, що станом на

липень 2023 року перед ним була погашена заборгованість у повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 29 994 гривень 64 копійки;

- ОСОБА_6 з показів якого встановлено, що станом на

липень 2023 року перед ним була погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 16 282 гривень 48 копійок;

- ОСОБА_7 з показів якого встановлено, що станом на

липень 2023 року перед ним була погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 35 510 гривень 89 копійок;

- ОСОБА_8 з показів якої встановлено, що станом на липень

2023 року перед нею було погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 30 353 гривень 84 копійок;

- ОСОБА_9 з показів якої встановлено, що станом на липень 2023 року перед нею була погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 43 666 гривень 48 копійок;

- ОСОБА_10 з показів якої встановлено, що станом на липень 2023 року перед нею було погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 44 300 гривень 16 копійок;

- ОСОБА_17 з показів якої встановлено, що станом на липень 2023 року перед нею була погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 27 225 гривень 77 копійок;

- ОСОБА_13 з показів якої встановлено, що станом на липень 2023 року перед нею було погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 45 669 гривень 77 копійок;

- ОСОБА_14 з показів якого встановлено, що станом на

липень 2023 року перед ним було погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 32 227 гривень 80 копійок;

- ОСОБА_15 з показів якого встановлено, що станом на

липень 2023 року перед ним була погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 32 096 гривень 60 копійок;

- ОСОБА_16 з показів якого встановлено, що станом на липень

2023 року перед ним була погашена заборгованість в повному обсязі по нарахованій заробітній платі за період з лютого 2022 року по червень 2023 року в розмірі 65 300 гривень 65 копійок.

Під час розгляду справи ОСОБА_4 просив суд звільнити його від кримінальної відповідальності у зв`язку з повною виплатою ним заборгованості по заробітній платі до притягнення його до кримінальної відповідальності.

Прокурор також підтримав власне клопотання про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності з підстав, передбачених ч.3 ст.175 КК України.

У судовомузасіданні встановлено,що ОСОБА_4 , як директор ПрАТ «ОБОД» (код ЄДРПОУ 13933348) повністю виплатив працівникам підприємств заборгованість по заробітній платі до притягнення його до кримінальної відповідальності, а тому, відповідно до ч.3 ст.175 КК України, він підлягає звільненню від кримінальної відповідальності з наведених підстав.

Керуючись ст.44, ч.1, 3 ст. 175 КК України, ст. 284, 285, 288, 395 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.1 ст.175 КК України, на підставі ч.3 ст.175 КК України, у зв`язку з повною виплатою ним заборгованості по заробітній платі до притягнення його до кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження №12022175500001161 від 13.09.2022 року відносно ОСОБА_4 за ч.1 ст. 175 КК України - закрити.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Полтавського апеляційного суду протягом 7 днів з дня її проголошення через Автозаводський районний суд м.Кременчука.

Суддя Автозаводського районного суду

м. Кременчука ОСОБА_18

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117740181
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кременчук Полтавської області, громадянина України, з вищою освітою, працюючого на ПрАТ «ОБОД» (код ЄДРПОУ 13933348) на посаді директора, одруженого, депутатом, учасником бойових дій не являється, на утриманні малолітніх дітей не маючого, зареєстрованому та проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 , раніше несудимого , від кримінальної відповідальності за ч.1ст. 175 КК України

Судовий реєстр по справі —524/1378/24

Ухвала від 19.03.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Малтиз А. В.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Малтиз А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні