Ухвала
від 19.03.2024 по справі 134/525/24
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 134/525/24

2/134/204/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

19 березня 2024 року смт. Крижопіль

Суддя Крижопільського районного суду Вінницької області Швець Л.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 до Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області (місцезнаходження: вул. Героїв України, 59, смт. Крижопіль Тульчинського району Вінницької області) про визнання права на спадщину за заповітом,

встановила:

18 березня 2024 року адвокат Лукавський І.А. який діє в інтересах ОСОБА_1 , звернувся в суд з позовом до Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області про визнання права на спадщину за заповітом.

Оскільки позовна заява відповідає вимогам ст. 175 та ст. 177 ЦПК України, підсудна Крижопільському районному суду Вінницької області, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження за заявою немає, тому справу слід призначити до судового розгляду за правилами загального позовного провадження.

Крім того,представник позивачапросить витребуватиу Крижопільськоїдержавної нотаріальноїконтори відомостіпро заведенуспадкову справудо майна ОСОБА_2 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 вс.Голубече Тульчинськогорайону Вінницькоїобласті,а такожвідомості проосіб,які звернулисяіз заявамипро прийняттяспадщини та копію посвідченого заповіту.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Оскільки клопотання представника позивачки подане в межах строку, визначеного ч. 2 ст. 83 ЦПК України, й докази, про витребування яких просить представник позивачки, мають суттєве значення для з`ясування дійсних обставин справи, тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 19, 84, 175, 177, 187 ЦПК України,

постановила:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 до Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області (місцезнаходження: вул. Героїв України, 59, смт. Крижопіль Тульчинського району Вінницької області) про визнання права на спадщину за заповітом.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 10годину 00хвилин 10квітня 2024 року в приміщенні Крижопільського районного суду Вінницької області (Вінницька область, Тульчинський район, смт. Крижопіль, вул. Героїв України, 23).

Викликати у підготовче судове засідання учасників справи.

Зобов`язати Крижопільську державну нотаріальну контору (смт. Крижопіль, вул. Соборна, 20) надати суду відомості чи заводились спадкова справа до майна ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Голубече Тульчинського району Вінницької області, а також відомості про осіб, які звернулися із заявами про прийняття спадщини, якщо заводились, то надати суду належним чином завірену копію спадкової справи, та копію посвідченого заповіту (при наявності).

Зазначені докази надіслати на адресу Крижопільського районного суду Вінницької області (смт. Крижопіль, вул. Героїв України, 23) в строк до 09 квітня 2024 року.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу також - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідачу встановити строк у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, в порядку визначеному ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву (у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі), який має відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Учасниками справи з підстав, зазначених у ст. ст. 36, 37, 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу, може бути заявлено вмотивований відвід протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://kr.vn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117745018
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —134/525/24

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні