Ухвала
від 18.03.2024 по справі 573/249/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/249/24

Номер провадження 2/573/125/24

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

18 березня 2024 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області в складі головуючої судді СВИРГУНЕНКО Ю.М., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката СЕРГЕЄВОЇ Світлани Анатоліївни про продовження строку для подання відповіді на відзив,

у с т а н о в и в:

У провадженні Білопільського районного суду Сумської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Ворожбянського ліцею (опорний заклад) Ворожбянської міської ради Сумського району Сумської області, третя особа: Ворожбянська міська рада Сумського району Сумської області про скасування наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Ухвалою судді Білопільського районного суду від 14 лютого 2024 року відкрито провадження в справі за вказаним вище позовом та призначено її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомленням (виклику) сторін. До участі в справі в якості третьої особи залучено Ворожбянську міську раду Сумського району Сумської області. Відповідачу та третій особі запропоновано в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали подати відзив на позовну заяву та пояснення щодо позову. (а. с. 17).

Згідно з рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, копію позовної заяви з додатками та ухвалу про відкриття провадження відповідач та третя особа отримали 19 та 20 лютого 2024 року відповідно (а. с. 21, 22).

Також 15 лютого 2024 року вказана ухвала була отримана представником позивача - адвокатом Сергеєвою С.А., яка діє на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії ВМ №1046035 від 02 лютого 2024 року, що підтверджується довідкою про доставку електронного документа в електронний кабінет користувача Електронного суду (а. с. 19).

04 березня 2024 року від т.в.о. директора Ворожбянського ліцею (опорного закладу) Ворожбянської міської ради Сумської області Пєскової В.І. надійшов відзив на позовну заяву з додатками, в якому остання просить відмовити ОСОБА_2 у задоволенні позовних вимог у повному обсязі в зв`язку з юридичною та фактичною необґрунтованістю (а. с. 24-28).

Того ж дня вищевказаний відзив разом з додатками відповідачем був направлений на електронну пошту позивача ІНФОРМАЦІЯ_1 (а. с. 63).

15 березня 2024 року від представника позивача адвоката Сергеєвої С.А. надійшла відповідь на відзив, в якому остання наводить свої обґрунтування на спростовання заперечень відповідача та просить задовольнити позовні вимоги ОСОБА_2 .

Разом з цим представник позивача просить продовжити строк для подання відповіді на відзив на позовну заяву, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що позовна заява була підписана нею як представником ОСОБА_2 за договором, однак до цього часу від Ворожбянського ліцею (опорний заклад) Ворожбянської міської ради відзив на позовну заяву з додатками не отримувала. В особистому електронному кабінеті електронного суду вказані документи також відсутні. 11 березня 2024 року ОСОБА_2 переслала їй на електронну адресу копію отриманого нею на засоби електронного зв`язку відзиву відповідача з вихідним номером 53/01-26 від 04 березня 2024 року. З огляду на вищевикладене, представник позивача вважає, що встановлений судом строк на подання відповіді на відзив та надання доказів пропущений з поважних причин та повинен бути поновлений судом (а. с. 64-65).

Повно, всебічно і об`єктивно дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

За змістом ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, керує ходом судового процесу, сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами, роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом, запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Відповідно до ч. 4 ст. 179 ЦПК України відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи зміст клопотання представника позивача та наведені в ньому обґрунтування, суд вважає, що строк для подання відповіді на відзив пропущений з поважних причин, а тому наявні підстави для його поновлення.

Разом з цим, суд вважає за необхідне в строк не пізніше наступного дня з дня отримання цієї ухвали направити відповідачу та третій особі відповідь на відзив на позовну заяву з додатками, а суду - підтвердження направлення вказаних документів іншим учасникам справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 12, 127, 178 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Поновити представнику позивача адвокату СЕРГЕЄВІЙ Світлані Анатоліївні процесуальний строк для подання відповіді на відзив.

Прийняти до розгляду відповідь на відзив, подану представником позивача адвокатом СЕРГЕЄВОЮ Світланою Анатоліївною у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ВОРОЖБЯНСЬКОГО ЛІЦЕЮ (опорний заклад) Ворожбянської міської ради Сумської області, третя особа: Ворожбянська міська рада Сумського району Сумської області про скасування наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Зобов`язати адвоката Сергеєву С.А. в строк не пізніше наступного дня з дня отримання цієї ухвали направити Ворожбянському ліцею (опорний заклад) Ворожбянської міської ради Сумської області, третій особі: Ворожбянській міській раді Сумського району Сумської області відповідь на відзив на позовну заяву з додатками, а суду - підтвердження направлення вказаних документів іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити сторонам, третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117750503
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —573/249/24

Рішення від 05.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні