Ухвала
від 18.03.2024 по справі 914/676/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

18.03.2024 р. Справа № 914/676/24

Господарський суд Львівської області у складі судді Трускавецького В. П., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Праймсервіс-Плюс», м. Луцьк,до відповідача:Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, м. Львів,про:визнання недійсним в частині рішення.Представники сторін не викликались (не повідомлялись).Встановив:

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Праймсервіс-Плюс» до Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про визнання недійсним в частині рішення Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 21.09.2023 № 63/72-р/к у справі № 63/5-01-48-2022.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 12 Господарського процесуального кодексу України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні (п. 2 ч. 3 ст. 12 ГПК України).

Відтак, враховуючи категорію, складність та інші обставини справи, суд вважає подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частинами першої, другою статті 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як встановлено судом при відкритті провадження у справі, предметом спору є визнання недійсним в частині рішення Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 21.09.2023 № 63/72-р/к у справі № 63/5-01-48-2022, яким визнано, що дії ТзОВ «Інновабуд-Плюс» та ТзОВ «Праймсервіс-Плюс» щодо узгодження своєї поведінки під час участі в аукціоні є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціону.

Так, суд зазначає, що рішення у даній справі вплине на права та обов`язки ТзОВ «Інновабуд-Плюс», адже таким буде встановлено обґрунтованість чи безпідставність визнання дій вищевказаних осіб порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій.

Отже, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю «Інновабуд-Плюс» (43024, Волинська область, місто Луцьк, проспект Соборності, будинок 30, ідентифікаційний код 42440378) в статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 4, 12, 14, 20, 50, 162, 164, 176, 177, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 09.04.24 о 13:00 год. в приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

4.Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю «Інновабуд-Плюс» (43024, Волинська область, місто Луцьк, проспект Соборності, будинок 30, ідентифікаційний код 42440378) в статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

5.Зобов`язати позивача впродовж двох днів з моменту отримання даної ухвали надіслати (надати) третій особі копію позовної заяви з додатками. Докази надіслання (надання) подати суду.

6.Викликати у підготовче засідання представників учасників процесу.

7.Встановити відповідачу строк впродовж 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для надання суду відзиву на позовну заяву відповідно до ст. 165 ГПК України. Відзив з доданими документами надіслати (надати) іншим учасникам спору. Докази такого надіслання (надання) подати суду.

8.Встановити позивачу строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. У разі подання такої до суду, зобов`язати позивача надіслати (надати) таку відповідь не пізніше наступного дня іншим учасникам процесу. Докази такого надіслання (надання) подати суду.

9.Встановити відповідачу строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. У випадку подання заперечення до суду не пізніше наступного дня надіслати (надати) його з доданими документами іншим учасникам процесу. Докази такого надіслання (надання) подати суду.

10.Встановити третій особі строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для надання суду письмових пояснень по суті справи. У випадку надання відповідних пояснень, надіслати (надати) копії таких іншим учасникам процесу. Докази надіслання надати суду.

Взяти участь в засіданні можливо в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду (у системі EasyCon - https://easycon.com.ua/), про що потрібно подати відповідне клопотання (див. статтю 197 Господарського процесуального кодексу України та Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затверджений наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Трускавецький В.П.

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117753461
СудочинствоГосподарське
Суть:визнання недійсним в частині рішення

Судовий реєстр по справі —914/676/24

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні