Ухвала
від 15.03.2024 по справі 274/1270/24
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 274/1270/24 Провадження № 2-о/0274/60/24

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи та витребування доказів

15.03.2024 м.Бердичів

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області у складі: судді БольшаковоїТ.Б.,присяжних: Невдовиченка О.С., Петренко В.В.,

за участю секретаря судового засідання Павлюк-Жук А.В.,

розглядаючи цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Житомирська державна нотаріальна контора Житомирської області, Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про визнання фізичної особи померлою,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, у якій просить оголосити померлою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , українку, громадянку України, останнє зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 .

Сторони, належним чином повідомлені про день, час і місце слухання справи, в судове засідання не з`явилися.

Представник заявника адвокат Григоришина В.В. подала до суду клопотання про проведення засідання 15.03.2024 за відсутності заявника та її представника.

Згідно з ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою (пункт 3).

Визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою здійснюється в судовому порядку, який встановлюється Глава 4 Розділу IV ЦПК України.

За змістом ч. 1 ст. 307 ЦПК України суд до початку розгляду справи встановлює осіб (родичів, співробітників тощо), які можуть дати свідчення про фізичну особу, місцеперебування якої невідоме, а також запитує відповідні організації за останнім місцем проживання відсутнього (житлово-експлуатаційні організації, органи реєстрації місця проживання осіб або органи місцевого самоврядування) і за останнім місцем роботи про наявність відомостей щодо фізичної особи, місце перебування якої невідоме.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні документи.

У поданій заяві заявниця просить визнати померлою свою матір ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , вказує що з 03.05.2018 втратила зв`язок з матір`ю і з цього часу місце її знаходження невідоме.

З метою повного, всебічного встановлення обставин, що мають значення для розгляду даної справи, суд вважає за необхідне витребувати у ряду органів, установ, організацій наявні відомості про ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , українку, громадянку України, уродженку села Головенка, Житомирського району, Житомирської області, останнє зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 місцеперебування якої невідоме.

Керуючись ст. ст. 260, 261, 294, 307 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Житомирська державна нотаріальна контора Житомирської області, Бердичівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про визнання фізичної особи померлою на 16.04.2024 о 10 год 30 хв у приміщенні Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області за адресою: вул. Житомирська, 30-А, м. Бердичів, Житомирська область.

Витребувати у Бердичівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бердичівському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) ( вул. Житомирська, 43, м. Бердичів, Житомирська область, 13300) відомості про наявну/відсутню реєстрацію смерті щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , українка, громадянка України, уродженка села Головенка, Житомирського району, Житомирської області, останнє зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , іншу наявну інформацію щодо вказаної особи, місце перебування якої невідоме.

Витребувати у Бердичівського РВП ГУНП в Житомирській області ГУНП в Житомирській області (вул. Героїв України,67, м. Бердичів, Житомирська область, 13300) наявні відомості про ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , українка, громадянка України, уродженка села Головенка, Житомирського району, Житомирської області, останнє зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , зокрема, про притягнення останньої до адміністративної та/або кримінальної відповідальності, результати проведених розшукових заходів у заведеній розшуковій справі № 0913002 від 11.05.2018, іншу наявну інформацію щодо вказаної особи, місце перебування якої невідоме.

Витребувати у ГУНП в Житомирській області (Старий бульвар, 5/37, м. Житомир, 10008) наявні відомості про ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , українка, громадянка України, уродженка села Головенка, Житомирського району, Житомирської області, останнє зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , зокрема, про притягнення останньої до адміністративної та/або кримінальної відповідальності на території Житомирської області, іншу наявну інформацію щодо вказаної особи, місце перебування якої невідоме.

Витребувати у Житомирської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області (м-н Перемоги, 2, м. Житомир, 10014) відомості про доходи (заробіток) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , українка, громадянка України, уродженка села Головенка, Житомирського району, Житомирської області, останнє зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , за період з 03.05.2018 по час надання відповіді, іншу наявну інформацію щодо вказаної особи, місце перебування якої невідоме.

Витребувати з Адміністрації Державної прикордонної служби України (вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601) відомості про виїзд за межі території України та/або в`їзд на територію України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП: НОМЕР_1 ,українка,громадянка України,уродженка селаГоловенка,Житомирського району,Житомирської області,останнє зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 за останні п`ять років до часу надання відповіді, іншу наявну інформацію щодо цієї особи, місце перебування якої невідоме.

Витребувати з Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (адреса: 10003, Житомирська область, місто Житомир, вулиця Ольжича, будинок 7) інформацію щодо виплати/отримання пенсії, проходження верифікації, переведення пенсійної справи в інше управління пенсійного фонду ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП: НОМЕР_1 ,українка,громадянка України,уродженка селаГоловенка,Житомирського району,Житомирської області,останнє зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 за останні п`ять років до часу надання відповіді.

Витребувані судом докази мають бути направлені безпосередньо до Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області з посиланням на номер судової справи №274/1270/24 в строк до 15.04.2024.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Тетяна БОЛЬШАКОВА

Присяжні: Олександр НЕВДОВИЧЕНКО

Вікторія ПЕТРЕНКО

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117754689
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи померлою

Судовий реєстр по справі —274/1270/24

Рішення від 03.05.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Большакова Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні