Ухвала
від 19.03.2024 по справі 295/3964/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/3964/24

Категорія 10

2-о/295/117/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.03.2024 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Чішман Л.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву присяжного Вишневського Олега Станіславовича про самовідвід, подану в рамках цивільної справи за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа - орган опіки та піклування виконавчого комітету Житомирської міської ради про усиновлення дитини-

ВСТАНОВИВ:

До провадження судді Богунського районного суду м. Житомира Чішман Л.М. передано матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа - орган опіки та піклування виконавчого комітету Житомирської міської ради про усиновлення дитини.

На підставі протоколу попереднього відбору присяжних від 15.03.2024 року, присяжними у даній справі визначено Вишневського О.С. та Вишневського О.О.

18.03.2024 року від присяжного Вишневського О.С. надійшла заява про самовідвід, яка обґрунтована тим, що другим присяжним у даній справі визначено Вишневського О.О. , з яким він перебуває у родинних відносинах.

Частинами 1-3 ст. 40 ЦПК України передбачено, що питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі.

Питання про відвід судді вирішує суд, який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість.

Згідно ч. 8 ст. 40 ЦПК України суд вирішує питання про відвід судді без повідомлення учасників справи.

Відповідно до ч. 13 ст. 7 ЦПК України розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Дослідивши заяву, матеріали справи, суддя приходить до наступного висновку.

Згідно частин 1, 2 ст. 34 ЦПК України цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються одноособово суддею, який є головуючим і діє від імені суду, якщо інше не передбачено цим Кодексом. У випадках, встановлених цим Кодексом, цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються колегією у складі одного судді і двох присяжних, які при здійсненні правосуддя користуються всіма правами судді.

Відповідно до ч. 4 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами, зокрема 4 (справи про усиновлення) частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних

Згідно ст. 63 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя. Присяжні виконують обов`язки, визначені пунктами 1, 2, 4-6 частини сьомої статті 56 цього Закону.

Частиною сьомою ст. 56 Закону врегульовано обов`язки судді.

Особливістю статусу присяжних, який закріплено в чинному законодавстві є те, що вони під час розгляду і вирішення справ здійснюють повноваження судді.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 36 ЦПК України суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо ) він є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу.

На підставі викладеного, оскільки присяжні Вишневський О.С. та Вишневський О.О. є близькими родичами, суд вважає за можливе задовольнити заяву присяжного Вишневського О.С. про самовідвід.

Керуючись ст.ст. 36, 39, 40 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву про самовідвід присяжного Вишневського Олега Станіславовича - задовольнити.

Передати дану справу для повторного розподілу для визначення присяжного у справі, в порядку, передбаченому ст. 14 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.М. Чішман

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117754740
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —295/3964/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні