Ухвала
від 19.03.2024 по справі 542/351/24
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

справа № 542/351/24

провадження № 2-о/542/28/24

19 березня 2024 року селищеНовіСанжари

Новосанжарський районний суд Полтавськоїобласті в складі:

головуючого судді Кашуби М.І.,

за участю секретаря судового засідання Журавель О.В.,

розглянувши цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:Виконавчий комітетНовосанжарської селищноїради Полтавськогорайону Полтавськійобластіпро встановлення факту, що має юридичне значення,

в с т а н о в и в:

В провадженні Новосанжарського районного суду Полтавської області перебуває зазначена справа.

Ухвалою Новосанжарського районного суду Полтавської області від 22.02.2024 заяву було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

В судове засідання учасники справи не з`явилися, про день та час розгляду справи повідомлялися належним чином.

У відповідностізвимогамич. 1ст. 223ЦПК України, неявка у судове засіданнябудь-якого учасникасправизаумови,що його належнимчином повідомлено про дату, час і місце цьогозасідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

Згідно з частиною 2 статті 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до пункту 4 частини 5 статті 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частиною першою статті 81 ЦПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно із п. 7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно із ч. 1 ст. 294 ЦПК України, під час розгляду справ окремого провадження суд, зокрема, зобов`язаний вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Зі змістудовідки приватногопідприємства Полтавськебюро технічноїінвентаризації «Інвентаризатор»№ 3574від 21.05.2021вбачається,що адреса житлового будинку з господарськими будівлями, власником якого був ОСОБА_2 змінювалася, а саме: адресу АДРЕСА_1 було змінено на адресу АДРЕСА_1 .

Крім того, заявнця у своїй заяві посилалась на неможливість внести виправлення щодо зазначення адреси нерухомого майна у договір дарування з посиланням на відповідь Полтавського обласного державного нотаріального архіву.

Разом з тим, у повідомленні Полтавського обласного державного нотаріального архіву Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції № 138/01-20 від 25.01.2024 вказано, що, помилка у написанні адреси нерухомого майна може бути виправлена нотаріусом, який вчинив нотаріальну дію, інший нотаріус не вправі усувати недоліки такого нотаріального акту.

Водночас, матеріали справи не містять будь-якої інформації про те чи продовжує здійнювати на даний час нотаріальну діяльність нотаріус Прінь Л.В., яка 29 листопада 2000 року посвідчила договір дарування, зареєстрований в реєстрі за № 3314.

З урахуванням викладеного, враховуючи необхідність витребування доказів для правильного вирішення справи, оскільки вони сприятимуть забезпеченню повноти та об`єктивності розгляду справи по суті, суд приходить до висновку про необхідність витребування:

- з Новосанжарської селищної ради Полтавського району Полтавської області інформації про перелік вулиць і провулків у с. Кунцево Полтавського району Полтавської області; інформацію про перейменування АДРЕСА_2 із зазначенням реквізитів відповідного рішення, на підставі якого було здійснено перейменування;

- з Міністерства юстиції України інформації чи здійснює на даний час нотаріальну діяльність нотаріус Прінь Л.В., яка станом на 29.11.2000 здійснювала нотаріальну діяльність у Новосанжарській державній нотаріальній конторі;

- з Полтавського обласного державного нотаріального архіву копію завіреної архівної справи, заведеної державним нотаріусом Новосанжарської державної нотаріальної контори Прінь Л.В. на підставі договору дарування від 29.11.2000, зареєстрованого в реєстрі за № 3314, відповідно до якого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 подарував, а громадянка ОСОБА_1 прийняла в дар житловий будинок глино-хворостяний, житловою площею 23,2 кв. м., який знаходиться в АДРЕСА_2 .

Згідно з частиною 2статті 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі викладеного і керуючись статтями 13, 51, 179, 258 - 261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Витребувати:

- з Новосанжарської селищної ради Полтавського району Полтавської області інформацію про перелік вулиць і провулків у с. Кунцево Полтавського району Полтавської області; інформацію про перейменування АДРЕСА_2 із зазначенням реквізитів відповідного рішення, на підставі якого було здійснено перейменування;

- з Міністерства юстиції України інформацію чи здійснює на даний час нотаріальну діяльність нотаріус Прінь Л.В., яка станом на 29.11.2000 здійснювала нотаріальну діяльність у Новосанжарській державній нотаріальній конторі;

- з Полтавського обласного державного нотаріального архіву копію завіреної архівної справи, заведеної державним нотаріусом Новосанжарської державної нотаріальної контори Прінь Л.В. на підставі договору дарування від 29.11.2000, зареєстрованого в реєстрі за № 3314, відповідно до якого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 подарував, а громадянка ОСОБА_1 прийняла в дар житловий будинок глино-хворостяний, житловою площею 23,2 кв. м., який знаходиться в АДРЕСА_2 .

Витребувану інформацію слід направити до Новосанжарського районного суду Полтавської області протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити Новосанжарській селищній раді Полтавського району Полтавської області, Полтавському обласному державному нотаріальному архіву та Міністерству юстиції України для виконання.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не піддягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Кашуба М.І.

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117755927
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —542/351/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні