Ухвала
від 19.03.2024 по справі 709/466/24
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/466/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2024 року суддя Чорнобаївського районного суду Черкаської області Кваша І.М., розглянувши матеріали скарги ОСОБА_1 на дії органу примусового виконання рішень Чорнобаївського відділу державної виконавчої служби у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ),-

в с т а н о в и в:

Адвокат Євтушенко М.П. звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 зі скаргою на дії органу примусового виконання рішень Чорнобаївського відділу державної виконавчої служби у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) . Просить суд скаргу задовольнити та зобов`язати Чорнобаївський відділдержавної виконавчоїслужби у Золотоніськомурайоні Черкаськоїобласті Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ) зняти арешт з майна ОСОБА_1 , який накладено 17.01.2014 року.

Дослідивши матеріали скарги, суддя вважає, що її слід залишити без руху з огляду на наступне.

Відповідно до частини 9 статті 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

ЦПК України прямо не встановлено вимог до форми та змісту скарги на дії державного виконавця, тому суд, застосовуючи положення статті 10 ЦПК України, вважає за необхідне застосувати положення ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України.

Відповідно до ст. 447 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Згідно з ч. 1 ст. 449 ЦПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Статтею 449 ЦПК України передбачено, що скаргу може бути подано до суду:

а) у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права або свободи;

б) у триденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права, у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій.

Пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом.

Предметом оскарження даної скарги, є дії Чорнобаївського ВДВСу Золотоніськомурайоні Черкаськоїобласті щодонезняття арештуз майна ОСОБА_1 накладеного 17.01.2014 року.

При цьому представник скаржника не зазначає, коли ОСОБА_1 стало відомо про порушення її прав.

Вказане позбавляє суд можливості пересвідчитися про дотримання строків, передбачених п. а ч. 1 ст. 449 ЦПК України.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, вважаю за необхідне залишити скаргу ОСОБА_1 без руху.

Керуючись статтями 10, 175, 260, 447, 449 ЦПК України, суддя

у х в а л и в:

Залишити без руху скаргу ОСОБА_1 на дії органу примусового виконання рішень Чорнобаївського відділу державної виконавчої служби у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції

(м. Київ).

Надати скаржнику строк 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків.

Роз`яснити скаржнику, що у разі якщо у вказаний строк недоліки скарги не будуть усунуті, скарга вважається неподаною і повертається скаржнику.

Копію ухвали надіслати скаржнику та його представнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Кваша

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117756786
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —709/466/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні