Ухвала
від 14.03.2024 по справі 205/2644/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

14.03.2024 Єдиний унікальний номер 205/2644/24

Провадження номер 2/205/2148/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2024 рік м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Бізяєва Н.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Національного технічного університету «ДНІПРОВСЬКА ПОЛІТЕНІКА» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором,-

ВСТАНОВИВ:

У березні 2024 року до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська, через систему «Електронний суд» надійшла зазначена вище позовна заява.

Відповідно до положень ч. 6 ст. 187 ЦПК України, у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

У суб`єктному складі учасників справи, позивач зазначає у якості відповідача фізичну особу, яка, як вбачається, не є суб`єктом підприємницької діяльності: ОСОБА_1 та адресою її місця проживання зазначає: АДРЕСА_1 .

Разом з цим, ні зміст позовної заяви, ні додані до неї матеріали не містять відомостей повної дати народження відповідача, що унеможливлює надання суду відомостей про зареєстроване місце проживання відповідача Відділом обліку проживання фізичних осіб Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, у зв`язку з чим, виникла необхідність уточнення відомостей щодо зареєстрованого місця проживання відповідача безпосередньо через Державну міграційну службу України в Дніпропетровській області.

Відповідно до п.п. 1 п. 3 Положення про Державну міграційну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2009 р.№ 750 передбачено, що одним із основними завданнями ДМС є участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері міграції, громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб.

Положеннями п. 8 Порядку ведення Єдиного державного демографічного реєстру та надання з нього інформації, взаємодії між уповноваженими суб`єктами, а також здійснення ідентифікації та верифікації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.10.2017 року за №784 передбачено, що внесення до Реєстру інформації про особу та видані їй документи здійснюється уповноваженими суб`єктами зокрема у разі реєстрації місця проживання чи місця перебування.

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2011 р. № 658 утворено територіальні органи Державної міграційної служби, у тому числі, Головне управління ДМС у Дніпропетровській області.

Відповідно до абз. 1 п. 7 Положення про Державну міграційну службу України, затвердженого поставною Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 року № 360, ДМС здійснює свої повноваження безпосередньо і через утворені в установленому порядку територіальні органи та територіальні підрозділи, у тому числі міжрегіональні.

З метою усунення сумнівів щодо відомостей про зареєстровану адресу місця проживання або перебування відповідачів, в порядку ст. 81 ЦПК України, суд вважає за необхідне зобов`язати Головне управління ДМС у Дніпропетровській області надати суду відомості з Єдиного державного демографічного реєстру України щодо відповідача ОСОБА_1 .

Керуючись ст. ст. 81, 187, 260 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати Головне управління Державної міграційної служби у Дніпропетровській області (Е-mail: dp@dmsu.gov.ua) не пізніше п`яти днів з дня отримання ухвали суду, надати на адресу Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (http://ln.dp.court.gov.ua; 49128, м. Дніпро, ж/м Червоний Камінь, вул. Коробова, 6) інформацію щодо відповідача: ОСОБА_1 , дата народження не відома, РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса проживання зазначена у позові: АДРЕСА_1 , наступного змісту:

- загальні відомості про особу (прізвище, ім`я, по батькові, дата і місце народження);

- дані про останнє зареєстроване місце проживання/перебування особи.

- відомості про смерть особи або визнання її безвісно відсутньою, в разі наявності.

З метою пришвидшення обміну інформацією та економією витрат на поштові відправлення, пропоную Головному управлінню Державної міграційної служби у Дніпропетровській області надати витребувану судом інформацію шляхом її надсилання на офіційну електронну поштову адресу Ленінського районного суду м.Дніпропетровська (E-mail:inbox@ln.dp.court.gov.ua) із відповідним посиланням на єдиний унікальний номер справи 205/2644/24.

Попередити Головне управління ДМС у Дніпропетровській області, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, названих судом неможливими, суд вправі застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ст. ст. 144-148 ЦПК України.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О.Бізяєва

.

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117766951
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за договором

Судовий реєстр по справі —205/2644/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні