Ухвала
від 19.03.2024 по справі 300/1429/24
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

з

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про передачу адміністративної справи до іншого адміністративного суду

19 березня 2024 рокуЛьвівСправа № 300/1429/24 пров. № ПС/857/2/24

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

головуючого судді:Обрізка І. М.суддів:Іщук Л. П. Шинкар Т. І.

розглянувши у порядку письмового провадження у м. Львові питання про визначення підсудності справи №300/1429/24 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківського окружного адміністративного суду, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про визнання протиправними дії та зобов`язання до їх вчинення,-

ВСТАНОВИВ:

Розпорядженням голови Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 05.03.2024 № 01-07.01/1/24 справу №300/1429/24 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківського окружного адміністративного суду, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про визнання протиправними дії та зобов`язання до їх вчинення передано до Восьмого апеляційного адміністративного суду для визначення підсудності вказаної справи.

Вирішуючи питання про визначення територіальної підсудності цієї справи, суд апеляційної інстанції виходить із наступного.

Частиною 1 ст. 28 КАС України передбачено, що підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Згідно ч. 2 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, визначеному пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо, зокрема, однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

Згідно ч. 2 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, визначеному пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті.

Частиною 7 ст. 29 КАС України передбачено, передача справ за підсудністю у випадках, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, здійснюється за розпорядженням голови суду.

Проаналізувавши матеріали справи, судом апеляційної інстанції з`ясовано, що учасником справи №300/1429/24 є Івано-Франківський окружний адміністративний суд (відповідач), тобто суд якому підсудна ця справа.

Згідно з даними пошукової системи https://www.google.com.ua/maps найбільш територіально наближений до Івано-Франківського окружного адміністративного суду є Тернопільський окружний адміністративний суд, а тому справу для розгляду слід передати до цього суду.

Також, суд апеляційної інстанції звертає увагу, що згідно норм статті 30 КАС України, спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Справа, прийнята адміністративним судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому адміністративному суду.

Враховуючи вищенаведене, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що оскільки учасником справи є суд, до підсудності якого віднесена ця справа, то необхідно визначити територіальну підсудність справи №300/1429/24 суду, який є найбільш територіально наближеним до Івано-Франківського окружного адміністративного суду, тобто Тернопільський окружний адміністративний суд.

Керуючись ст.ст. 28, 29, 30, 243, 325 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ :

Справу №300/1429/24 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківського окружного адміністративного суду, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про визнання протиправними дії та зобов`язання до їх вчинення передати на розгляд до Тернопільського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя І. М. Обрізко судді Л. П. Іщук Т. І. Шинкар

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117767292
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них осіб, звільнених з публічної служби

Судовий реєстр по справі —300/1429/24

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Біньковська Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні