Ухвала
від 19.03.2024 по справі 348/596/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 348/596/24

Провадження № 2/348/495/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

19 березня 2024 року м. Надвірна

Суддя Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Солодовніков Р.С., розглянувши матеріали цивільної справи

за позовною заявою позивача ОСОБА_1 (зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 )

до відповідача Переріслянськоїсільської радиНадвірнянського районуІвано-Франківськоїобласті (юридичнаадреса:вул.Січових Стрільців,21,с.Перерісль Надвірнянськогорайону, Івано-Франківськаобласть,78420),

про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

в с т а н о в и в:

До Надвірнянськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті надійшлавищевказана позовназаявапро визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини .

Враховуючи, що позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, підсудна Надвірнянському районному суду Івано-Франківської області, суддя приходить до висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі.

З огляду на правовідносини, які виникли між сторонами у справі, з урахуванням обраного позивачем підстав і предмету позову, а також положень ст.ст.19,274 ЦПК України, приходжу до висновку про необхідність розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, враховуючи положення ст.187 ЦПК Українивважаю за необхідне відкрити провадження у цій справі, яка підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження і призначити підготовче судове засідання.

Вважаю за необхідне в порядкуст.81,84ЦПК України витребувати у приватного нотаріуса Надвірнянського районного нотарільного округу С.М. Шушкевич копію витягу з спадкового реєстру чи відкривалася спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , що має значення для вирішення справи.

Керуючись ст.19, 53, 128, 175, 177, 187,189, 190, 258,260 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в:

1.Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняу цивільнійсправі запозовною заявоюОСОБА_1 до Переріслянської сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини .

2. Цивільну справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

3.Призначити підготовче судовезасідання, яке відбудеться уприміщенні Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області (вул. Мазепи, буд. 35, Надвірнянський район, Івано-Франківська область, 78405) на 17 квітня 2024 року о 09годині 45 хвилин.

4. Відповідач має право подати суду відзив на позов не пізніше 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі та зобов`язаний надіслати копію відзиву з доданими до нього документами іншим учасникам справи. Відповідно до положень ч.5ст. 178 ЦПК Українидо відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом 3 днів з дня отримання відзиву. Відповідач має право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументівдо 16.04.2024 року.

6. Витребувати в приватного нотаріуса Надвірнянського районного нотарільного округу С.М. Шушкевич копію витягу з спадкового реєстру чи відкривалася спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

7.Копію ухвали направити приватному нотаріусуНадвірнянського районногонотарільного округуС.М.Шушкевич, для виконання.

8.Роз`яснити,що відповідно ч.8 ст.84 ЦПК Україниу разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим кодексом.

9. Інформацію щодо судової справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати завеб-адресою: http://nd.if.court.gov.ua/sud0911/ сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Р.С. Солодовніков

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117768918
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —348/596/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Солодовніков Р. С.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Солодовніков Р. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні