Ухвала
від 15.03.2024 по справі 523/4084/24
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/4084/24

Провадження №2/523/2970/24

УХВАЛА

"15" березня 2024 р.

Суддя Суворовськогорайонногосудум.ОдесиКисельов В.К.,розглянувшиматеріали,які надійшлизапозовноюзаявою Комунальногонеприбуткового підприємства«Спеціалізований психоневрологічнийбудинок дитини№ 3«Сонечко» Одеськоїміської ради(ЄДРПОУ:05497258, місцезнаходження:просп.Добровольського,149/5)до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зареєстроване місцепроживання заадресою: АДРЕСА_1 )треті особи:Пересипська районнаадміністрація Одеськоїміської радив особіоргану опікита піклування(кодза ЄДРПОУ:26303235,місце знаходженняя:просп.Доровольського,буд.106,м.Одеса),Служба усправах дітейОдеської міськоїради (ЄДРПОУ:25427107,місцезнаходження :вул.Косовська,буд.2-Д,м.Одеса)про позбавленнябатьківських правта стягненняаліментів,

ВСТАНОВИВ:

До Суворовського районного суду м. Одеси з позовною заявою звернулася директор КНП«Спеціалізований психоневрологічний будинок дитини № 3 «Сонечко» Одеської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Пересипська районна адміністрація Одеської міської ради в особі органу опіки та піклування, Служба у справах дітей Одеської міської ради, про позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 відносно малолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також стягнення аліментів у розмірі 1/3 частини усіх видів доходу, але не менш ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно до повноліття дитини на його особистий рахунок.

Після надходження цивільної справи, суддю визначено автоматизованою системою документообігу суду, відповідно до ст.ст. 14, 33 ЦПК України.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175, 176 ЦПК України, відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження. Справа підсудна Суворовському районному суду м. Одеси.

Відповідно до ч.3 ст.274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з вимогами п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах , що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, призначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,175,177,187,189-193,197,260 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Комунального неприбуткового підприємства «Спеціалізований психоневрологічний будинок дитини № 3 «Сонечко» Одеської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Пересипська районна адміністрація Одеської міської ради в особі органу опіки та піклування, Служба у справах дітей Одеської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Призначити у справі підготовче засідання на 15 квітня 2024 рокуна 09год.20хв., в залі судових засідань № 21 в приміщенні Суворовського районного суду м. Одеси (вул. Чорноморського козацтва, 68, м. Одеса).

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов не пізніше 15 (п`ятнадцяти) днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У строк, встановлений для подання відзиву, відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://sv.od.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала про відкриття провадження оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено та підписано 15.03.2024 року

Суддя В.К.Кисельов

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117773192
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавленнябатьківських правта стягненняаліментів

Судовий реєстр по справі —523/4084/24

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні