Ухвала
від 27.02.2024 по справі 180/100/24
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/100/24

2/180/231/24

УХВАЛА

27 лютого 2024 р.

Марганецький міський суд Дніпропетровської області в складі: головуючого судді Нанічкіної Н.М. з секретарем судового засідання Лебедєвою К.Є.,розглянувшиклопотання Акціонерного товариства «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» про розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» про відшкодування моральної шкоди, завданої професійним захворюванням за правилами загального позовного провадження,

ВСТАНОВИВ:

19.01.2024 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з вищезазначеним позовом.

Ухвалою суду від 25.01.2024 року відкрито провадження у справі та ухвалено розглядати її за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

29.01.2024 року від відповідача до суду надійшло клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Клопотання мотивовано тим, що справа за позовом ОСОБА_1 є справою значної складності та потребує ретельного дослідження обставин справи, надання юридичної оцінки доказам, які на думку відповідача не є допустимими та належними.

Розглянувши клопотання відповідача, суд приходить до висновку, що обставини, викладені в клопотанні, не є підставою для розгляду справи в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ст.19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене: для розгляду малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи умови, за яких справи вважаються малозначними, з огляду на приписи ст.274 ЦПК України, з огляду на предмет та ціну позову, суд вважає, що дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Посилання представника відповідача на необхідність розгляду справи у загальному позовному провадженні з метою більш ретельного дослідження обставин справи, додаткового з`ясування обставин справи, надання юридичної оцінки доказам є безпідставними, оскільки суд зобов`язаний всебічно та повно розглянути матеріали справи та надати оцінку доводам та документам, наявним в матеріалах справи незалежно від форми здійснення судочинства (спрощеного чи загального позовного провадження).

Враховуючи вищевикладене та з огляду на предмет позову та характер спірних правовідносин, суд приходить до висновку, що клопотання представника відповідача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження необхідно залишити без задоволення.

Керуючись ст.ст.260,274,277 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити Акціонерному товариству «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат» в задоволенні клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. М. Нанічкіна

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117774350
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, завданої професійним захворюванням за правилами загального позовного провадження

Судовий реєстр по справі —180/100/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні