Рішення
від 20.03.2024 по справі 215/365/23
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/365/23

2-др/215/5/24

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2024 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

у складі:

головуючого судді Квятковського Я.А.

за участі секретаря Сердюк А.В.

розглянувши згідно вимог ч.2 ст.247 ЦПК України без фіксації судового засідання технічними засобами заяву представника заявника ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 про встановлення факту смерті в порядкуст. 317 ЦПК України, заінтересована особа - Покровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кривому Розі Криворізького району Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), Виконавчий комітет Бериславської міської ради,-

ВСТАНОВИВ:

11.03.2024 до суду надійшла вищезазначена заява представника заявника.

В обґрунтування зазначено, що 17.03.2023 року рішенням Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області було задоволено заяву ОСОБА_2 про встановленняфакту смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .Так, в обґрунтування заяви заявник просив зазначити місце смерті в с. Новоолександрівка, Бериславського району, Херсонської області.

Представник позивача та позивач в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Від представника заявника надійшла заява про розгляд справи у його відсутність.

Заінтересована особа, в судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду заяви про ухвалення додаткового рішення повідомлений належним чином, просив розглядати справи у його відсутність.

Відповідно до ч. 4ст. 270 ЦПК Україниу разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд дослідивши матеріали справи та подану заяву, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1ст. 270 ЦПК Українисуд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановленихстаттею 430 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2, 3ст. 270ЦПК Українизаяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

Рішенням Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 17.03.2023 заяву ОСОБА_2 було задоволено.

Встановлено факт смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с.Новоолександрівка, Нововоронцовського району, Херсонської області, який проживав за адресою: АДРЕСА_1 , - яка настала ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Разом з тим, як вбачаєтьсяз заявлених вимог ОСОБА_2 останній просив встановити факт смерті громадянина України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с.Новоолександрівка, Нововоронцовського району, Херсонської області, померлого - ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце смерті - АДРЕСА_1 .

З огляду на викладене вище та беручи до уваги заявлені вимоги, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника заявника ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі.

Керуючись ст. ст.270,430 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі - задовольнити.

Зазначити у рішенні Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 17.03.2023 року, місце смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 - с. Новоолександрівка, Бериславського району, Херсонської області.

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги додаткове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду

Апеляційна скарга подається протягом тридцяти днів з дня складання додаткового рішення до апеляційного суду Дніпропетровської області. Учасник справи, якому повне додаткове рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на додаткове рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного додаткового рішення суду.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117774684
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті в порядкуст. 317 ЦПК України, заінтересована особа - Покровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Кривому Розі Криворізького району Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), Виконавчий комітет Бериславської міської ради

Судовий реєстр по справі —215/365/23

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Квятковський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні