Ухвала
від 19.03.2024 по справі 342/397/24
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/397/24

Провадження №2/342/291/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

19 березня 2024 року м. Городенка

Городенківський районнийсуд Івано-Франківськоїобласті в складі головуючого судді Федів Л.М., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Органу опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради, в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В:

Позивач Орган опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради (місцезнаходження: вул. Шевченка, 77 м. Городенка Коломийського району Івано-Франківської області, код ЄДРПОУ 44332095), в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , звернувся в суд з позовом до ОСОБА_3 , зареєстрованої по АДРЕСА_1 , яка фактично проживає по АДРЕСА_2 , в якому просить постановити рішення, яким позбавити відповідача ОСОБА_3 батьківських прав стосовно малолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; передати малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , для вирішення питання щодо подальшого влаштування дітей органу опіки та піклування Городенківської міської ради; стягнути з відповідача ОСОБА_3 , аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/2 частини всіх видів її заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з дня пред`явлення даного позову до досягнення дітьми повноліття на користь тих осіб або установ, яким будуть передані діти.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

У відповідності до ст. 165 СК України право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

За даними реєстру територіальної громади ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що доводиться повідомленням Городенківської міської ради № 1261 від 18.03.2024, отриманого на запит суду.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області. Відомості про обставини, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час відсутні.

У позовній заяві Органом опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради заявлено клопотання про звільнення від сплати судового збору відповідно до Закону України «Про судовий збір».

З приводу заявленого клопотання слід зазначити наступне.

Пунктом 14 частини 2 статті 3 Закону України «Про судовий збір» визначено, що судовий збір не справляється за подання заяви, апеляційної та касаційної скарги про захист прав малолітніх чи неповнолітніх осіб.

Отже, позовна заява, подана Органом опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , не є об`єктом справляння судового збору, у зв`язку з чим заявлене клопотання не

береться судом до уваги, оскільки позивач в силу закону не має обов`язку сплати судового збору за подання цієї позовної заяви.

Крім того,що стосуєтьсясправляння судовогозбору запозовну вимогупро стягненняаліментів,то у відповідності до п. 3 ч. 1 ст. 5 Закону України "Про судовий збір" позивач звільнений від сплати судового збору.

На дотримання вимог ст. 19, ч.4 ст.274 ЦПК України справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження. Проведення підготовчого засідання у справі є необхідним.

Згідно п.7 ч.2 ст. 187 ЦПК України, в ухвалі суду про відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

В поданій позовній заяві позивач Орган опікита піклуванняв особіСлужби усправах дітейГороденківської міськоїради просив для підтвердження позовних вимог викликати в судове засідання та допитати як свідків - начальника відділу соціальної роботи КЗ "Центр соціального обслуговування" Городенківської міської ради ОСОБА_4 , старшого інспектора сектору ЮП Коломийського РВП Бабака Володимира Михайловича, сімейного лікаря КП "Городенківський НЦПМД" ОСОБА_5 , старосту села Котиківка - ОСОБА_6 . Вирішення даного клопотання потребує виклику сторін, тому його слід вирішити в підготовчому засіданні.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 19, 187-191, 260, 261, 274 ЦПК України, п. 14 ч. 2 ст.3, п.3ч.1ст.5 Закону України «Про судовий збір», -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування в особі Служби у справах дітей Городенківської міської ради, в інтересах малолітніх ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання в справі відбудеться 16квітня 2024року о09.45год. вприміщенні Городенківськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті (вул. Героїв Євромайдану, 7 м. Городенка Івано-Франківської області, зал судових засідань № 2).

У випадку заперечення проти позову, надати відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, його копію та додані до відзиву документи відповідач повинна надіслати (надати) позивачу. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Відповідно до вимог ст.179-180 ЦПК України позивач може подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення щодо відповіді позивача на відзив протягом п`яти днів з дня вручення відповідного відзиву чи заперечення на відзив. Одночасно з надісланням (наданням) до суду зазначених документів, їх копії сторона повинна надіслати (надати) іншим учасникам справи.

Згідно ч.9 ст.83 ЦПК України копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117775053
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —342/397/24

Рішення від 17.09.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні