Ухвала
від 13.03.2024 по справі 362/7820/23
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/7820/23

Провадження № 2/362/709/24

У Х В А Л А

"13" березня 2024 р. Васильківський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді Лебідь-Гавенко Г.М.,

за участю секретаря Тельнової О.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Василькові Київської області клопотання ОСОБА_1 провитребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Калинівської селищної територіальної громади, ОСОБА_2 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_3 звернулася до суду з позовом, в якому просить визнати за нею право на На електронну адресу суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в якій вона просить визначити їй додатковий строк для подачі до нотаріальних органів заяви про прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_4 терміном в два місяці з дня набрання рішення суду законної сили.

Ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 28.11.2023 року позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху з наданням позивачу строку протягом десяти днів з дня її отримання для усунення недоліків позову.

Ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 06.12.2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження (а.с. 31).

Позивачказвернуласядосуду із клопотанням про витребування доказів, а саме у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Архипової П.І. належним чином завірену копію спадкової справи відносно померлого ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 39-40).

Сторони в підготовче судове засідання не з`явилися.

Позивачка направила до суду клопотання про слухання справи у її відсутності (а.с. 36).

Суд, дослідивши письмові матеріали справи,клопотання, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 1 ст. 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягомп`ятиднів з дня вручення ухвали.

Згідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи викладене, оскільки запитувана інформація містить дані, що мають значення для повного та об`єктивного з`ясування обставин та вирішення справи, суд дійшов висновку, що клопотання про витребування у приватного нотаріуса Архипової П.І. належним чином завірену копію спадкової справи відносно померлого ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , підлягає до задоволення.

При цьому відповідно до п.4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд оголошує перерву у підготовчому засіданні у випадках витребування нових (додаткових) доказів.

Атому,напідставівикладеного,керуючисьстаттями5, 12, 76, 84, 198 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Архипової Поліни Іванівни (м.Київ,вул.Чикалкенка Євгена,45/2) належним чином завірену копію спадкової справи відносно померлого ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 або повідомити чи заводилася спадкова справа відносно померлого ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зазначені належнимчином завіренікопії документівнадати безпосередньо до Васильківськогоміськрайонного судуКиївської області (Київськаобласть,м.Васильків,вул.Шевченка,8) не пізніше «10» червня 2024 року.

Роз`яснити, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Відкласти підготовче судове засідання у справі на «11» червня 2024 року на «16» год. «00» хв.

У підготовче судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя Г.М. Лебідь-Гавенко

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117775526
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —362/7820/23

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Лебідь-Гавенко Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні