Ухвала
від 20.03.2024 по справі 635/2857/24
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/2857/24

Провадження № 2/635/2699/2024

У Х В А Л А

20 березня 2024 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі судді Савченка Д.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Третя особа: Служба у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, про визначення місця проживання дитини,

В С Т А Н О В И В:

Представник ОСОБА_1 -адвокат Панасенко Павло Петрович звернувся до суду з позовною заявою ОСОБА_2 , Третя особа: Служба у справах дітей Харківської районної державної адміністрації, в якій просить визначити місце проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з батьком ОСОБА_1 за місцем проживання батька.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 20 березня 2024 р. провадження у справі відкрито.

Відповідно до ч.1 ст.27 ЦПК України, позови до фізичних осіб пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем їх проживання або перебування, якщо інше не встановлено законом.

Місцем проживання фізичної особи згідно ст.29ЦК України та Закону України«Про свободупересування тавільний вибірмісця проживанняв Україні» є житловий будинок, квартира, інше приміщення придатне для проживання в ньому, у відповідному населеному пункті, в якому фізична особа проживає понад 6 місяців на рік.

Відповідно до позовної заяви, відповідач ОСОБА_2 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується відомостями з Єдиного державного демографічного реєстру.

Натомість, представником позивача зазначається, що відповідач фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Отже, з матеріалів позовної заяви убачається, що відповідач ймовірно може бути внутрішньо переміщеною особою.

У суду відсутня можливість самостійно отримати відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, відповідальним за забезпечення формування та ведення бази даних якої є Мінсоцполітики.

Відповідно до ч.7 ст.81ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою недопущення порушення правил територіальної юрисдикції (підсудності) розгляду даної справи, усунення сумнівів щодо вірного зазначення адреси зареєстрованого місця проживання (перебування) відповідача і недопущення порушення його прав, суд вважає необхідним зобов`язати Мінсоцполітики надати суду відомості з ЄІБД ВПО щодо відповідача до ОСОБА_2 .

Керуючись ст. ст.81, 187, 260 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати Мінсоцполітики (info@mlsp.gov.ua) надати суду не пізніше п`яти днів з дня отримання ухвали суду інформацію з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, інформацію щодо відповідача: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт серія НОМЕР_2 , УНЗР 19790511-11801, громадянка України, зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , фактичне місце проживання за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/ перебування внутрішньо переміщеної особи.

З метою пришвидшення обміну інформацією та економією витрат на поштові відправлення пропоную Мінсоцполітики надати витребувану судом інформацію шляхом її надсилання на електронну поштову адресу Харківського районного суду Харківської області (E-mail: inbox@hr.hr.court.gov.ua) із відповідним посиланням на єдиний унікальний номер справи 635/2857/24.

Попередити Мінсоцполітики, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, названих судом неможливими, суд вправі застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ст.ст. 144-148 ЦПК України.

Ухвала судді набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Савченко

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117777164
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —635/2857/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні