Ухвала
від 20.03.2024 по справі 754/1342/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/2059/24

Справа № 754/1342/24

У Х В А Л А

Іменем України

20 березня 2024 року м.Київ

Деснянський районний суд м.Києва в складі:

головуючого-судді Скрипки О.І.

при секретарі Моторенко К.О.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м.Києві заяву позивача ОСОБА_1 та представника відповідача Комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» Кроллау Олени Валентинівни про затвердження мирової угоди у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» про стягнення коштів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» про стягнення коштів.

Ухвалою судді від 29.01.2024 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

14.03.2024 року до суду надійшла заява сторін про затвердження мирової угоди разом з її текстом, підписана сторонами, та про закриття провадження у справі.

В підготовче засідання сторони не з`явились, звернулись до суду з заявами, в яких просять затвердити мирову угоду, додати до ухвали про затвердження мирової угоди пункт, а саме: «Сторони підтверджують, що наслідки укладення Мирової угоди та наслідки закриття провадження у цивільній справі - їм зрозумілі. Сторони усвідомлюють, що затвердження Мирової угоди призведе до закриття провадження у справі і неможливості повторного звернення до суду з тотожним позовом. З моменту набрання ухвалою суду про затвердження Мирової угоди законної сили, всі претензії відносно поділу майна Сторін - вважаються вирішеними», та розглянути справу в їхню відсутність.

Суд вважає можливим розглянути справу у відсутність сторін.

Враховуючи, що сторони по справі в судове засідання не з"явились, відповідно до ст.247 ч.2 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про можливість затвердження мирової угоди сторін та закриття провадження у справі, виходячи з наступного.

Згідно з ч.7 ст.49 ЦПК України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до положень ч. 1-4 ст. 207 ЦПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені сторони вчинити відповідні дії.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Судом встановлено, що укладена сторонами мирова угода стосується предмету позову, не порушує права, свободи та інтереси третіх осіб, умови мирової угоди не суперечать закону.

Пункт 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України передбачає, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Відповідно до вимог ч.3 ст.207 ЦПК України, наслідки ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди судом сторонам роз`яснено.

За таких обставин суд, згідно з ст. 207 ЦПК України, визнає укладену між сторонами по справі мирову угоду та на підставі ч. 4 ст.207 ЦПК України, вважає за необхідне затвердити мирову угоду, а провадження у справі закрити.

Керуючись ст. ст. 49, 142, 207, 211, 255 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 та представника відповідача Комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» Кроллау Олени Валентинівни про затвердження мирової угоди - задовольнити.

Затвердити мирову угоду, укладену між позивачем ОСОБА_1 та представником відповідача Комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» Кроллау Олени Валентинівни, відповідно до якої:

1. Відповідач визнає, що на момент укладання цієї Мирової угоди сума сплати за добудову Позивачем садового будинку власними силами відповідно до п.4 Договору про вилучення земельної ділянки для суспільних потреб - будівництва Подільського мостового переходу, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Смекаліною Л.Т. за реєстровим номером № 2379 від 04 листопада 2011 року (надалі - Договір) становить 1 490 619,96 грн. (один мільйон чотириста дев`яносто тисяч шістсот дев`ятнадцять гривень 96 коп.).

2. Сторони домовились, що протягом десяти календарних днів з моменту підписання даної Мирової угоди, сторони або будь-яка сторона звертаються із заявою до Деснянського районного суду м. Києва з проханням (заявою чи клопотанням) про затвердження цієї Мирової угоди.

3. Відповідач сплачує суму визначену п. 1 даної Мирової угоди до 31 грудня 2024 року, одним платежем на рахунок Позивача: IBAN: НОМЕР_1 в АТ «УКРСИББАНК».

4. Відповідач відшкодовує Позивачу судові витрати в сумі 35 140,00 грн. (тридцять п`ять тисяч сто сорок гривень 00 копійок) до 31 грудня 2024 року на рахунок Позивача: IBAN: НОМЕР_1 в АТ «УКРСИББАНК».

5. У випадку підписання та дотримання Відповідачем умов, визначених цією Мировою угодою, Позивач не матиме жодних майнових претензій до Відповідача з приводу виконання Договору в частині добудови садового будинку власними силами.

6. Позивач та Відповідач заявляють, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її не порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

7. Позивач та Відповідач домовилися, що будь-які витрати, пов`язані з виконавчим провадженням, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов даної мирової угоди, покладаються на Відповідача.

8. Сторони підтверджують, що наслідки укладення Мирової угоди та наслідки закриття провадження у цивільній справі - їм зрозумілі. Сторони усвідомлюють, що затвердження Мирової угоди призведе до закриття провадження у справі і неможливості повторного звернення до суду з тотожним позовом. З моменту набрання ухвалою суду про затвердження Мирової угоди законної сили, всі претензії відносно поділу майна Сторін - вважаються вирішеними.

9. Дана мирова угода складена у трьох ідентичних екземплярах, один - для Деснянського районного суду м. Києва, один - для Позивача, один - для Відповідача.

10. Дана Мирова угода набирає чинності з дня її затвердження Деснянським районним судом м. Києва.

11. Строк пред`явлення мирової угоди, затвердженої ухвалою Деснянського районного суду м. Києва, до виконання - 3 (три) роки.

Провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» про стягнення коштів - закрити.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», код ЄДРПОУ 05445267, адреса: м.Київ, вул.Петра Болбочана, 6.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117777945
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —754/1342/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Скрипка О. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Скрипка О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні