Вирок
від 20.03.2024 по справі 953/12230/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа№ 953/12230/23

н/п 1-кп/953/586/24

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" березня 2024 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

Судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора - ОСОБА_3 ,

обвинуваченого - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського районного суду м. Харкова в залі судового засідання, направлений з Київської окружної прокуратури м. Харкова обвинувальний акт за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні №12023221130001685 від 22.07.2023, за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Північний рф, українця, громадянина України, маючого середню освіту, не одруженого, офіційно не працевлаштованого, зареєстрованого та фактично мешкаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України,-

встановив:

ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ, діючи з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, введеного у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ (зі змінами), усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві, незаконно, з метою подальшого продажу заволодів шнуром Paracord III 550 чорний #016 в кількості 300 метрів.Після чого, ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 2000 гривень 00 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві, маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів шнуром Paracord II 425 чорний #016 в кількості 300 метрів. Після чого, ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 1500 гривень 00 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві, маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів шнуром Paracord III 550 PES синій #6108 в кількості 190 метрів. Після чого, ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 950 гривень 00 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві та маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів сердечником поліпропілен 2мм. в кількості 150 метрів, покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 687 гривень 50 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві та маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів сердечником поліпропілен 2мм. в кількості 500 метрів. ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 2291 гривень 67 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві та маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів шнуром Paracord III 550 армійський зелений #010 в кількості 535 метрів. Після чого, ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 3566 гривень 67 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві та маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів шнуром Paracord III 550 UA bite #320 в кількості 300 метрів. Після чого, покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 2000 гривень 00 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві та маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів шнуром Paracord III 550 чорний #016 в кількості 300 метрів. Після чого, ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 2000 гривень 00 копійок.

Крім цього, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ.

Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 , попередньо домовившись із невстановленою особою покупцем, через інтернет магазин «ОЛХ» про продаж оговореного товару ТМ «Paracord». Після чого, проходячи стажування на підприємстві та маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», незаконно, з метою подальшого продажу заволодів шнуром Paracord III 550 чорний #016 в кількості 300 метрів. Після чого, ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 2000 гривень 00 копійок.

Крім цього, 22.07.2023 року приблизно о 05:00 годині, ОСОБА_4 , перебуваючи в приміщенні підприємства ТОВ «ЮАРОУП», розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, де проходив стажування, маючи прямий корисливий злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), а саме продукції підприємства ТМ «Paracord», до якої мав вільний доступ. Реалізуючи свій злочинний умисел, діючи повторно, з корисливих мотивів, з метою отримання доходу за рахунок чужого майна, в умовах воєнного стану, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, ОСОБА_4 маючи вільний доступ до продукції «Paracord», котра належить ТОВ «ЮАРОУП», поскладав у картонний коробок, з метою зручності переносу наступне майно: шнур Paracord Type III 550 Violet #027 в кількості 130 метрів, шнур Paracord Type III 550 Green golf #455 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 Dark army green #011 в кількості 150 метрів, шнур Paracord Type III 550 Dark khaki #009 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 white #007 в кількості 50 метрів, шнур Paracord Type III 550 army green #010 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 turquoise #036 в кількості 30 метрів, шнур Paracord Type III 550 boa #454 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 sofit orange #345 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 black #016 в кількості 330 метрів, шнур Paracord Type III 550 moss #331 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 Raspberry #450 в кількості 300 метрів, шнур Paracord Type III 550 ice mint #049 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 apricot #045 в кількості 50 метрів, шнур Paracord Type III 550 neon green #017 в кількості 100 метрів, шнур Paracord Type III 550 blue #001 в кількості 30 метрів, шнур Minicord (2.2 mm) orange yellow #044-2 в кількості 30 метрів, шнур Paracord reflective black #R016 в кількості 50 метрів, шнур Paracord reflective moss #R3331 в кількості 100 метрів, шнур Paracord reflective sofit yellow #R3319 в кількості 50 метрів, шнур Paracord reflective blue #R3001 в кількості 100 метрів. Після чого, ОСОБА_4 , покинув місце вчинення злочину та викраденим розпорядився у подальшому на власний розсуд, внаслідок чого спричинив ТОВ «ЮАРОУП» матеріальну шкоду на загальну суму - 18 725 гривень 00 копійок.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, визнав, пояснив, що визнає всі фактичні обставини справи, як вони зазначені в обвинувальному акті та просив призначити йому покарання не пов`язане з позбавленням волі.

Враховуючи те, що обвинувачений визнав винуватість у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення за обставин, вказаних вище, беручи до уваги, що обвинувачений та інші учасники судового розгляду не оспорювали фактичні обставини справи, правильно розуміють зміст цих обставин, сумніви щодо добровільності та істинності їх позиції відсутні, вислухавши думки учасників судового розгляду, які не заперечували проти розгляду кримінального провадження в порядку ст. 349 КПК України, суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, та розглянув кримінальне провадження у відповідності до ст. 349 КПК України.

Обвинувачений вірно розуміє зміст обставин кримінального правопорушення і у суду немає сумнівів в добровільності та істинності його позиції.

За таких обставин суд вважає, що винуватість обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення встановлена та доведена у повному обсязі, та кваліфікує його дії за ч. 4 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, в умовах воєнного стану.

Призначаючи покарання обвинуваченому у відповідності до вимог ст. 65 КК України, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, відомості про обвинуваченого та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Вивченням відомостей про особу обвинуваченого ОСОБА_4 встановлено, що він раніше не судимий, на обліку у лікаря психіатра та нарколога не перебуває.

Обставинами, що пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття обвинуваченого.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, не встановлено.

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому ОСОБА_4 , суд враховує характер і ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, вчиненого повторно в умовах воєнного стану, пом`якшуючу покарання обставину, враховуючи, що обвинуваченим відшкодовано добровільно в повному обсязі шкоду потерпілому, вважає, що обвинуваченому ОСОБА_4 слід призначити покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч. 4 ст. 185 КК України, при цьому його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень можливе без ізоляції від суспільства, тому суд вважає за можливе застосувати ст. 75 КК України і призначити покарання з іспитовим строком з застосуванням ст. 76 КК України.

Цивільний позов не заявлено.

Відповідно до ст. ст. 118, 122, 124 КПК України суд стягує з обвинуваченого судові витрати за проведення судово-товарознавчої експертизи на користь держави в розмірі 955,92 грн.

Керуючись ст. ст. 129, 349, 369, 370, 373, 374 КПК України, суд, -

ухвалив:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

В силу ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановити випробувальний строк 3 (три) роки. В силу ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_4 обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави судові витрати за проведення судово-товарознавчої експертизи у сумі 955 (дев`ятсот п`ятдесят п`ять) грн. 92 коп.

Вирок може бути оскаржений до Харківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117780254
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —953/12230/23

Вирок від 20.03.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 20.12.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні