Ухвала
від 20.03.2024 по справі 481/342/24
НОВОБУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 481/342/24

Провадж.№ 2-о/481/37/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" березня 2024 р. Новобузький районний суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді Вжещ С.І.,

за участю секретаря судового засідання Юхименко Т.М.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження в залі суду міста Новий Буг Миколаївської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Софіївська сільська рада Баштанського району, Миколаївської області, Русалівська сільська рада Уманського (Маньківського) району Черкаської області, про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Новобузького районного суду Миколаївської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Софіївська сільська рада Баштанського району, Миколаївської області, Русалівська сільська рада Уманського (Маньківського) району Черкаської області, про встановлення факту, що має юридичне значення.

20.03.2024 року від заявника ОСОБА_1 надійшло клопотання, відповідно до якого він просить суд замінити первісну заінтересовану особу Русалівську сільську раду Уманського (Маньківського) району Черкаської області належною заінтересованою особою, якою є Буцька селищна рада Уманського району Черкаської області, у зв`язку з реорганізацією Русалівської сільської ради та виконавчого комітету Русалівської сільської ради шляхом приєднання до Буцької селищної ради та виконавчого комітету Буцької селищної ради.

Заявник в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи в його відсутність.

Представник заінтересованої особи Софіївської сільської ради Баштанського району Миколаївської області в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи в його відсутність.

Дослідивши матеріали справи, суд виходить із наступного.

Відповідно до ч.3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією, застосовує положення ст.55 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

Питання процесуального правонаступництва врегульовано частиною першою ст. 55 ЦПК України, відповідно до якої у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи,заміни кредитора у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно рішення Буцької селищної ради № 1-6/VIII від 16.11.2020 року Про реорганізацію Русалівської сільської ради та виконавчого комітету Русалівської сільської ради шляхом приєднання до Буцької селищної ради та виконавчого комітету Буцької селищної ради» Буцька селищна рада Уманського району Черкаської області є правонаступником активів та пасивів, всіх майнових прав та обов`язків Русалівської сільської ради Уманського району Черкаської області, а виконавчий комітет Буцької селищної ради Уманського району Черкаської області - правонаступником виконавчого комітету Русалівської сільської ради Уманського району Черкаської області.

Суд вважає, що заява представника заявника про заміну первісної заінтересованої особи її правонаступником підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 10, 42, 55, 258-261, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявника ОСОБА_1 про заміну заінтересованої особи на правонаступника задовольнити.

Замінити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Софіївська сільська рада Баштанського району Миколаївської області, Русалівська сільська рада Уманського (Маньківського) району Черкаської області, про встановлення факту, що має юридичне значення первісну заінтересовану особу Русалівську сільську раду Уманського (Маньківського) району Черкаської області на правонаступника, яким є Буцька селищна рада Уманського району Черкаської області (код ЄДРПОУ:25659763, місцезнаходження юридичної особи: 20114, Черкаська обл., Уманський р-н, смт Буки, вул. Центральна, буд. 28).

В судовому засіданні оголосити перерву до 05.04.2024року о10:30 год. викликати заявника та заінтересованих осіб.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, заінтересованій особі Буцькій селищній раді Уманського району Черкаської області надіслати копію заяви з доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.І.Вжещ

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117782005
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —481/342/24

Рішення від 05.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні