Ухвала
від 01.03.2024 по справі 333/4687/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/4687/23

Провадження № 4-с/333/9/24

У Х В А Л А

про повернення скарги

01 березня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя Кулик В.Б., розглянувши матеріали скарги Запорізької районної Державної лікарні ветеринарної медицини на дії головного державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Гостіщевої Тетяни Миколаївни, стягувач: ОСОБА_1 , -

В С Т А Н О В И В:

07.06.2023 року до суду звернувся представник Запорізької районної Державної лікарні ветеринарної медицини зі скаргою на дії головного державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Гостіщевої Т.М., в якій просить визнати незаконними та скасувати постанови про відкриття виконавчого провадження від 05.06.2023 року, про стягнення виконавчого збору та постанову про розмір мінімальних витрат виконавчого провадження.

Ухвалою судді Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 07.06.2023 року зазначена скарга залишена без руху, оскільки подана без дотримання вимог ст. 175 ЦПК України та скаржник сповіщений про необхідність протягом п`яти днів з дня отримання ним копії даної ухвали виправити недоліки скарги.

Ухвала про залишення скарги без руху була отримана представником скаржника особисто 06.02.2024 року, про що свідчить відповідна розписка в матеріалах справи.

Станом на день постановлення ухвали недоліки скарги не усунуто.

Відповідно положень ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Оскільки Розділ VII ЦПК України «Судовий контроль за виконанням судових рішень» не містить положень щодо дій суду в разі не усунення скаржником вимог ухвали про залишення скарги без руху, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону.

Згідно зі ст.185ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день її первісного подання до суду.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин, з причин невиконання скаржником ухвали судді від 07.06.2023 року, суддя приходить до висновку про необхідність повернення скарги.

Додатково роз`яснюю, що відповідно до ч. 7 ст.185ЦПК України у випадку повернення скарги скаржнику це не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Керуючись ст.185ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Скаргу Запорізької районної Державної лікарні ветеринарної медицини на дії головного державного виконавця Центрального відділу державної виконавчої служби у м. Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Гостіщевої Тетяни Миколаївни, стягувач: ОСОБА_1 вважати неподаною та повернути скаржнику.

Повернення скарги не перешкоджає повторному зверненню із скаргою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення скарги.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Копію ухвали надіслати скаржнику.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя В.Б. Кулик

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117784073
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення скарги 01 березня 2024 року м. Запоріжжя

Судовий реєстр по справі —333/4687/23

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Кулик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні