Ухвала
від 19.03.2024 по справі 446/53/24
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/53/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до

судового розгляду по суті

19.03.2024 року Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Костюк У. І.

секретаря судового засідання Михайлишин О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Кам`янка-Бузька цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал" про розірвання договору та стягнення коштів,-

встановив:

представник позивачки ОСОБА_1 - адвокат Васечко Ю.А. 11.01.2024 звернувся до Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області з позовною заявою до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал", в якій просить суд розірвати Договір "№ Л/1/0/16ц про сплату внесків у обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал" укладений між сторонами та стягнути з відповідача на користь позивача 51085 грн. сплачених внесків за вищевказаним договором, 16472, 95 грн. інфляційних втрат та 3094,49 3% річних.

Ухвалою суду від 15.01.2024 позовну заяву залишено без руху та надано стороні строк для усунення недоліків.

19.01.2024 представником позивачки ОСОБА_1 - адвокатом Васечко Ю.А. подана заява про усунення недоліків.

Ухвалою судді Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 22.01.2024 провадження у справі відкрито, визначено що розгляд справи проводитиметься за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Позивачка ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явилася, через канцелярію суду представником позивачки - адвокатом Васечко Ю.А. подано клопотання, в якому просив підготовче засідання проводити у відсутності позивача та її представника та за наслідками проведення підготовчого судового засідання постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження у справі.

Представник відповідача Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал" в підготовче засідання повторно не з`явився, причини неявки суд не повідомив, хоча був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання.

Судом відзначається, що згідно ч.1 ст.223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею, а тому враховуючи відсутність інших, передбачених ч. 2 та ч. 5 ст. 198 ЦПК України підстав для відкладення та оголошення перерви у підготовчому засіданні, суд вважає за необхідне провести підготовче засідання.

Водночас у зв`язку із неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України не здійснювалось

Дослідивши матеріали даної цивільної справи, суд приходить до наступних висновків.

Судом визначено обставини, які входять до предмета доказування, встановлено, якими доказами позивачі мають намір доводити позовні вимоги.

Докази сторонами надані.

Інших заяв, клопотань від учасників справи не надійшло, підстав для проведення інших процесуальних дій немає.

Також судом встановлено порядок з`ясування обставин справи та порядок дослідження доказів.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

Згідно з п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст.197,200,223,247,258,260,261 ЦПК України, суд

ухвалив:

закрити підготовче провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Еко квартал" про розірвання договору та стягнення коштів.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 09 квітня 2024 року о 10.00 год. у приміщенні Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області (вул. Незалежності,29 м. Кам`янка-Бузька Львівської області)

Про дату, час та місце проведення судового засідання у справі повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Текст ухвали виготовлено 19.03.2024.

Суддя: У.І. Костюк

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117784512
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —446/53/24

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні