Ухвала
від 19.03.2024 по справі 159/1787/23
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/1787/23

Провадження № 2/159/20/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

19 березня 2024 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області в складі головуючого судді Шишиліна О.Г.,за участі секретаря судового засідання Панечко К.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Велицька сільська рада Ковельського району Волинської областіпро встановлення факту проживання зі спадкодавцем та визнання права власності на спадкове майно,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Ковельського міськрайонного суду Волинської області перебуває на розгляді справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Велицька сільська рада Ковельського району Волинської області про встановлення факту проживання зі спадкодавцем та визнання права власності на спадкове майно.

По справі 10.04.2023 року відкрито провадження та призначено до судового розгляду за правилами загального позовного провадження.

05.06.2023 року зупинено провадження у справі до припинення перебування відповідача ОСОБА_2 у складі ЗСУ.

28.02.2024 року провадження у справі відновлено, за заявою відповідача.

Представник позивача ОСОБА_3 в підготовче судове засідання не з`явився, попередньо подав заяву про розгляд справи у відсутності його та позивача, просить залучити до участі у справі співвідповідача Велицьку сільську раду Ковельського району Волинської області та викликати у судове засідання свідків: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 .

Представник третьої особи Велицької сільської ради Ковельського району Волинської області в судове засідання не з`явився.

Відповідно до ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Дослідивши подане клопотання, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до п.4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

За таких підстав, враховуючи, що підготовче провадження не закінчено, суд дійшов висновку, що є підстави для залучення співвідповідача.

Роз`яснити, що відповідно до ч.3 ст. 198 ЦПК України суд у зв`язку із заміною неналежного відповідача, залучення співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Клопотання представника позивача про виклик у судове засідання свідків необхідно задовольнити.

Виходячи з вищевказаного, враховуючи передбачені діючим процесуальним законодавством строки розгляду справи, період знаходження справи на розгляді в суді, неодноразове призначення справи до розгляду, баланс інтересів учасників справи у як найшвидшому її розгляді, усвідомленість учасників справи про її розгляд, створення судом під час розгляду даної справи умов для реалізації її учасниками принципу змагальності сторін, викладення сторонами своєї правової позиції у заявах по справі, достатньої наявності у справі матеріалів для її розгляду, суд вважає розглянути за відсутності її учасників та вирішити питання щодо закриття підготовчого провадження та призначення розгляду справи по суті у відкритому судовому засіданні.

На підставі наведеного та керуючись статтями 51,197,198,247, 294 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості співвідповідача - Велицьку сільську раду Ковельського району Волинської області, ЄДРПОУ 04333916, місце знаходження: вул. Перемоги, буд.88, с. Велицьк Ковельський район Волинська область.

Викликати у судове засідання свідків: ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ), забезпечення явки яких покласти на позивача.

Порядок з`ясування обставин по справі та дослідження доказів встановити наступний: дослідити письмові докази, що долучені до справи.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Велицької сільської ради Ковельського району Волинської області, третя особа: Велицька сільська рада Ковельського району Волинської областіпро встановлення факту проживання зі спадкодавцем та визнання права власності на спадкове майно.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 13 годину 22 квітня 2024 року, який відбудеться у приміщенні Ковельського міськрайонного суду Волинської області (вулиця Незалежності, 15, місто Ковель, Волинська область).

У судове засідання викликати учасників справи, яким необхідно мати при собі документ, що посвідчує їх особу, а також документ, що підтверджує повноваження на ведення справи у суді.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Інформацію щодо справи учасники можуть отримати за наступною веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та не може бути оскаржена.

Головуючий:О. Г. Шишилін

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117789030
СудочинствоЦивільне
Сутьзакриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті 19 березня 2024 року м. Ковель Ковельський міськрайонний суд Волинської області в складі головуючого судді Шишиліна О.Г.,

Судовий реєстр по справі —159/1787/23

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні