Ухвала
від 19.03.2024 по справі 359/2104/24
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/2104/24

Провадження №2/359/1631/2024

УХВАЛА

19 березня 2024 року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Борець Є.О., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позо-вом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору комісія з питань захисту прав дітей виконавчого комітету Бориспільської міської ради, про припинення стягнення з батька аліментів на утримання дитини,

встановив:

В лютому 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом та просить припинити стягнення з нього аліментів на утримання дочки ОСОБА_3 , присуджених рішенням Бориспільського міськрайонного суду від 27 червня 2013 року.

Крім того, в п.4 резолютивної частини позовної заяви ОСОБА_1 просить звільнити його сплати судового збору посилаючись п.14 ч.2 ст.3 Закону України «Про судовий збір».

Відповідно доп.14ч.2ст.3Закону України«Про судовийзбір» судовийзбір несправляється заподання заяви, апеляційної та касаційної скарги про захист прав малолітніх чи неповнолітніх осіб.

Встановлено, що ОСОБА_1 пред`являючи позов діяв в своїх інтересах, а не інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 . Ця обставина свідчить про те, що вказана норма не поширюється на спірні правовідносини.

З огляду на це суддя вважає, що підстави для звільнення ОСОБА_1 від сплати судового збору відсутні.

Відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

За правилом ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу про залишення позову без руху і надає строк для усунення цього недоліку.

Згідно з ч.2 ст.185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Встановлено, що ОСОБА_1 пред`явив вимогу про припинення стягнення аліментів. Вона є вимогою немайнового характеру. Тому за її пред`явлення справляється судовий збір в розмірі 1211 гривень 20 копійок. Натомість, позивач не приєднав до позовної заяви квитанцію про сплату ним судового збору.

З огляду на це суддя вважає, що позов належить залишити без руху та надати ОСОБА_1 строк для усунення вказаного недоліку.

Керуючись ч.2 ст.187, п.1 ч.1, ч.2 ст.258, ст.260 ЦПК України, суддя

ухвалив:

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору відмовити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору комісіяз питаньзахисту правдітей виконавчогокомітету Бориспільськоїміської ради,про припиненнястягнення збатька аліментівна утриманнядитинизалишити без руху.

Надати ОСОБА_1 строк протягом 10 днів з дня отримання ним копії ухвали судді для усунення недоліку, а саме приєднання документа, що підтверджує сплату судового збору в розмірі 1211 гривень 20 копійок.

Роз`яснити, що у разі не усунення зазначеного недоліку позовна заява буде визнана неподаною та повернута.

Ухвала судді є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Суддя

Бориспільського міськрайонного суду Є.О. Борець

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117789734
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення стягнення з батька аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —359/2104/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні