Ухвала
від 23.02.2024 по справі 367/1596/24
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/1596/24

Провадження №2-о/367/154/2024

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

23 лютого 2024 року м. Ірпінь

Суддя Ірпінського міського суду Київської області Лещенко О.В., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Бучанськї міської ради, ОСОБА_2 про встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Бучанськї міської ради, ОСОБА_2 про встановлення опіки та призначення опікуна.

Ознайомившись із матеріалами заяви, вважаю, що вона підлягає залишенню без руху, оскільки подана без дотриманням вимог ст.ст. 175 та 177 ЦПК України.

Так, згідно ч.1 ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

За приписами п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити, крім іншого, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно з ч.6ст.14 ЦПК Україниадвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

При цьому, 18 жовтня 2023 року набув чинностіЗакон України №3200-IXщодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в ЄСІТС або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Проте, в порушення вищезгаданих вимог чинного законодавства, в заяві не зазначені відомості щодо наявності або відсутності електронного кабінету учасників справи.

Відповідно до ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно з ч.ч.1, 2, 4, 5 ст.95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Як вбачається, до заяви додані не засвідчені належним чином копії документів, які додаються до неї та на яких ґрунтуються заявлені вимоги.

Відповідно до ч.1 та ч.2ст.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. Суд постановляєухвалу прозалишення позовноїзаяви безруху такожу разі,якщо позовнузаяву поданоособою,яка відповіднодо частинишостої статті14цього Кодексузобов`язаназареєструвати електроннийкабінет,але незареєструвала його. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом другим частини першої цієї статті, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 14 цього Кодексу.

Таким чином, заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Бучанськї міської ради, ОСОБА_2 про встановлення опіки та призначення опікуна підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для усунення недоліків, а саме: зазначення відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету учасників справи; надання належним чином засвідчених копій документів, які додаються до заяви.

Керуючись ст. ст. 95, 175, 177, 185, 294 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Бучанськї міської ради, ОСОБА_2 , про встановлення опіки та призначення опікуна,-залишити без руху.

Заявнику надати строк для усунення недоліків зазначених в ухвалі судді10 днів з дня отримання даної ухвали.

У разі усунення недоліків заяви в зазначений строк, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. У разі не усунення недоліків у встановлений строк, заява уде визнана неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою:

http://ip.ko.court.gov.ua/sud1013/

Суддя: О.В. Лещенко

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117789984
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —367/1596/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Лещенко О. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Лещенко О. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Лещенко О. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Лещенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні