Ухвала
від 20.03.2024 по справі 697/168/24
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/168/24

Провадження № 2-о/697/38/2024

У Х В А Л А

20 березня 2024 року

Канівський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Колісник Л.О.

з участю секретаря с/з - Румини М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Канів Черкаської області цивільну справу за заявою адвоката Константінової Тетяни Миколаївни, діючої в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Канівської міської ради про звільнення опікуна від його повноважень та призначення опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Канівського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за заявою адвоката Константінової Тетяни Миколаївни, діючої в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Канівської міської ради про звільнення опікуна від його повноважень та призначення опікуна.

Заявник ОСОБА_1 та її представник адвокат Константінова Т.М. в судове засідання не з`явилися, надали до суду заяви з проханням призначити Плаз Вікторії Сергіївні представника від центру БВПД та розглянути заяву без їх участі.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явилася, надала до суду заяву з проханням розглянути справу без участі їх представника.

Суд, вивчивши матеріали справи, заяви заявника та її представника, дійшов до наступного.

Згідно із ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до п. 24 ч.1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи те, що в матеріалах справи відсутні відомості про те, що інтереси ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , представляє адвокат, вважаю за необхідне залучити представника особи, щодо якої розглядається питання про визнання недієздатною, з числа адвокатів Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст. ст. 253, 254, 258-260, 299 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Доручити Золотоніському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити представника (адвоката) Плаз Вікторії Русланівні, ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відкласти судове засідання на 10.30 год. 09.04.2024.

В судове засідання викликати учасників судового процесу.

Копію ухвали направити директору Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. Захисників України, 1, офіс 17, м. Золотоноша, Черкаська область, 19701, zolotonosha.cherkasy@legalaid.ck.ua) для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Л . О . Колісник

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117791111
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення опікуна від його повноважень та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —697/168/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Колісник Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні