Ухвала
від 20.03.2024 по справі 400/11805/23
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

20 березня 2024 р. м. ОдесаСправа № 400/11805/23

Колегія суддів П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі головуючого судді - Вербицької Н.В., суддів Джабурії О.В., Кравченко К.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Миколаївської міської ради зупинення провадження по справі за апеляційною скаргою Миколаївської міської ради на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 07 лютого 2024 року по справі за адміністративним позовом заступника керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області до Миколаївської міської ради, третя особа Комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Захист» про зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И Л А :

08 березня 2024 року до П`ятого апеляційного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга Миколаївської міської ради на зазначене рішення, яким задоволено позов заступника керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

18 березня 2024 року Миколаївська міська рада подала клопотання про зупинення провадження у даній справі, оскільки на розгляд об`єднаної палати Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду передана справа з відповідним суб`єктним складом для вирішення питання про наявність у керівника прокуратури права звернення до суду в інтересах держави в особі територіального органу ДСНС із позовом про зобов`язання приведення у стан готовності захисної споруди з метою використання її за призначенням.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.236 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (в іншій справі) у касаційному порядку палатою, об`єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду - до набрання законної сили судовим рішенням касаційної інстанції.

Із змісту наведеної норми слідує, що своїм правом зупинити провадження у справі за розглядуваних обставин суд може скористатися лише за наявності обставин, що створюють об`єктивні перешкоди в розгляді справи.

Згідно ухвали колегії суддів Касаційного адміністративного суду Верховного Суду від 25.01.2024 року справа № 260/4199/22 за позовом керівника Хустської окружної прокуратури в інтересах держави в особі ГУ ДСНС у Закарпатській обл. до Комунального некомерційного підприємства /КНП/ «Лікувально-профілактична установа «Міжгірська районна лікарня Міжгірської селищної ради Закарпатської області», за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Міжгірської селищної ради, про зобов`язання вчинити певні дії, передана на розгляд об`єднаної палати Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Спірним питання у вказаній справі є наявність або відсутність у керівника Хустської окружної прокуратури Закарпатської області права звернення до суду в інтересах держави в особі ГУ ДСНС у Закарпатській області із позовом до КНП про зобов`язання вчинити дії, зокрема шляхом приведення у стан готовності захисної споруди з метою використання її за призначенням.

Відповідно до ухвали суду касаційної інстанції від 07.02.2024 року по вказаній справі закінчено підготовку цієї справи до касаційного розгляду; справу призначено до розгляду в порядку письмового провадження.

Отже, заявлене міською радою клопотання в розрізі процесуальних аспектів даної справи вказує на наявність переконливих та вагомих доводів для зупинення апеляційного провадження у справі, оскільки заявником обґрунтовано об`єктивну неможливість розгляду цієї справи до часу набрання законної сили судовим рішенням касаційної інстанції в справі № 260/4199/22 (у подібних правовідносинах).

Враховуючи наведене, колегія суддів вбачає правові підстави для зупинення провадження по справі №400/11805/23 в порядку п.5 ч.2 ст.236 КАС України до набрання чинності рішенням Верховного Суду в справі № 260/4199/22.

Керуючись ст. ст. 236, 243, 248, 325, 328, 329 судова колегія

У Х В А Л И Л А:

Зупинити провадження за апеляційною скаргою Миколаївської міської ради на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 07 лютого 2024 року по справі за адміністративним позовом заступника керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області до Миколаївської міської ради, третя особа Комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Захист» про зобов`язання вчинити певні дії, до набрання законної сили судовим рішенням Верховного Суду у справі № 260/4199/22.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дати її прийняття, але може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий: Н.В.Вербицька

Суддя: О.В.Джабурія

Суддя:К.В.Кравченко

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117797422
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —400/11805/23

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 19.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

Рішення від 07.02.2024

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Ярощук В.Г.

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Уханенко С.А.

Ухвала від 20.12.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Ярощук В.Г.

Постанова від 22.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні