Ухвала
від 08.01.2024 по справі 207/5671/23
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/5671/23

№ 6/207/4/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2024 року Баглійський районний суд міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Погребняк Т.Ю.

при секретарі Морозові В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання старшого державного виконавця Південного відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Ніколайчик О. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 .,

ВСТАНОВИВ:

Старший державнийвиконавець Південноговідділу ДВСу містіКам`янське Кам`янськогорайону Дніпропетровськоїобласті Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса)Ніколайчк О.звернулась досуду зподанням пропримусовий привідборжника ОСОБА_1 ,посилаючись нате,що навиконанні удержавного виконавцяПівденного відділуДВС умісті Кам`янськеКам`янського районуДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса)перебуває виконавчепровадження №72794271з примусовоговиконання судовогонаказу №461/2902/23від 20.07.2023 виданого Галицькимрайонним судомміста Львова про стягнення з ОСОБА_1 у вигляді конфіскації транспортного засобу «Subary» модель «LEGALY», VIN НОМЕР_1 , р/н НОМЕР_2 .

Керуючись ст..ст. 17, 19, 20 ,25 ЗУ «Про виконавче провадження», того ж дня державним виконавцем було винесено постанови про відкриття виконавчого провадження (АСВП №72794271), копії якої було направлено боржнику для виконання, стягувачем до відома, відповідно до вимог ст.. 31 Закону України «Про виконавче провадження».

Боржнику направлялись виклики на які він жодного разу не з`явився, про що складено акт державного виконавця.

На підставі наведеного, начальник Південного відділу ДВС у місті Кам`янськеКам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Ніколайчик О. просила суд вирішити питання про примусовий привід ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до Південного відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янськеКам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Від представника Південного відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області старшого державного виконавця А.Геза надійшла письмова заява в якій вона просила проводити розгляд подання без участі представника відділу.

Від представника боржника адвоката Галенко О.Є. надійшла заява в якій він просить відмовити в задоволенні подання державного виконавця Південного відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області про примусовий привід боржника та розглянути справу без його участі.

Дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідно до постанови № 461/2902/23 виданої 20.07.2023 Галицьким районним судом м. Львова про накладення стягнення з ОСОБА_1 у вигляді конфіскації транспортного засобу «Subary» модель «LEGALY», VIN НОМЕР_1 , р/н НОМЕР_2 .

На виклики державного виконавця боржник ОСОБА_1 не з`являється.

Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб) врегульовано уРозділі VI ЦПК України.

Відповідно до ч. 1ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Згідно з п. 14 ч. 3ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Боржник ОСОБА_1 , ухиляється від виконання постанови, своє місце знаходження та місце роботи не повідомляє. На прийом до державного виконавця не з`являється, суд приходить до висновку про задоволення подання державного виконавця та вважає необхідним здійснити примусовий привід боржника ОСОБА_1 .

Керуючисьст. 438 ЦПК України, ст.18ЗУ «Про виконавче провадження», -

УХВАЛИВ:

Подання начальника Південного відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Ніколайчик О. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 , - задовольнити.

Піддати примусовому приводу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до Південного відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Копію ухвали направити для виконання ВП № 2 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Т.Ю. Погребняк

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117800329
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусовий привід боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —207/5671/23

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні