Ухвала
від 20.03.2024 по справі 135/361/24
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/361/24

Провадження № 2-о/135/29/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

20.03.2024 м. Ладижин

Суддя Ладижинського міського суду Вінницької області Корнієнко О.М., розглянувши заявуЛадижинської міськоїрадиГайсинськогорайону Вінницькоїобласті (місцезнаходження: вул. П.Кравчика, 4, м. Ладижин, Гайсинський район, Вінницька область) про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

Ладижинська міська рада Гайсинського району Вінницької області звернулася до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою, згідно якої заявник просить визнати відумерлою спадщину, яка відкрилася після смерті ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , що складається з об`єкта нерухомого майна житлового будинку АДРЕСА_1 .

Заява подана з додержанням вимог ст. 318 ЦПК України,підсудна Ладижинськомуміському судуВінницької області, і підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі немає.

Отже, за таких обставин слід прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи належить здійснювати в порядку окремого провадження.

Відповідно достатті 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно достатті 77 ЦПК Україниналежними є докази, що містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають ніше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ч.2ст. 294 ЦПК Україниз метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

До заяви про визнанняспадщини відумерлою представником заявника було долучено Інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори) №76259694 від 19 березня 2024 року, згідно якої вбачається, що приватним нотаріусом Вихватнюк Л.А. зареєстровано заяву 45839306 від 17.11.2008 про скасування заповіту зареєстрованому у спадковому реєстрі за номером 8748911, заповідач - ОСОБА_1 .

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи та встановлення всіх можливих заінтересованих осіб, витребувати у приватного нотаріуса Вихватнюк Л.А. копію заповіту ОСОБА_1 .

Крім того, суд вважає необхідним витребувати у державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області та КП «Тульчинське МБТІ» інформацію щодо власника нерухомого майна житлового будинку АДРЕСА_1 , - для встановлення того, чи дійсно будинок належав ОСОБА_1 на день її смерті.

З метою встановлення осіб які проживали на день смерті з померлою та які на даний час проживають у квартирі та ступінь їх родинного зв`язку із померлою, необхідно витребувати дану інформацію із належним її підтвердженням у заявника.

Керуючись статтями185-187,293, 294, 315-318 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження в даній цивільній справі та призначити її до розгляду в відкритому судовому засіданні на 14 годину 00 хвилин 29.04.2024 в залі судових засідань Ладижинського міського суду Вінницької області (вул. Енергетиків, 13, м. Ладижин, Вінницька область).

Розгляд справи здійснювати в порядку окремого провадження.

Викликати в судове засідання представника заявника, якому надати відомості про осіб проживали на день смерті з померлою та які на даний час проживають у квартирі та ступінь їх родинного зв`язку із померлою.

Витребувати у приватного нотаріуса Вихватнюк Людмили Андріївни (місцезнаходження: вул. Паркова, 2, смт.Тростянець, Гайсинського району, Вінницької області) копію заповіту ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Вінниця, посвідчений 11.05.2004 приватним нотаріусом Вихватнюк Л.А., зареєстрований в реєстрі за № 8748911.

Витребувати у державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області (місцезнаходження: вул. Процишина, 23, м.Ладижин, Гайсинського району, Вінницької області) інформацію щодо власника нерухомого майна житлового будинку АДРЕСА_1 .

Витребувати у КП «Тульчинське МБТІ» (місцезнаходження: вул. Княгині Ольги, 21, м.Тульчин, Тульчинського району, Вінницької області) інформацію щодо власника нерухомого майна житлового будинку АДРЕСА_1 .

Витребувані докази зобов`язати надати до 26.04.2024.

У випадку неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному веб порталі https://court.gov.ua/sud0211//.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117801497
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —135/361/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні