Ухвала
від 21.03.2024 по справі 484/993/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/993/24

Провадження № 2/484/630/24

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

21 березня 2024 року м. Первомайськ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Маржиної Т.В.,

за участю секретаря судового засідання Григор`євої О.В.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 ,в інтересахякої дієадвокат КравченкоОлександр Сергійович,до ОСОБА_2 ,третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Софія», про розірвання договору оренди землі, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в особі представника адвоката Кравченка О.С. звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: ТОВ «Софія», про розірвання договору оренди землі від 08.05.2008.

Ухвалою суду від 26.02.2024 позовну заяву позовну заяву прийнято до розгляду; відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження; призначено підготовче засідання на 21.03.2024; сторонам роз`яснено порядок подачі відзиву, відповіді на відзив, доказів і клопотань.

18.03.2024 позивачка ОСОБА_1 до початку розгляду справи по суті подала заяву, у якій зазначила, що відмовляється від наданого позову, просила прийняти її відмову та закрити провадження у справі.

Сторонами не подано будь-яких інших заяв, клопотань тощо.

Учасники справи та їх представники в судове засідання не з`явилися. Про дату та час судового засідання були повідомлені належним чином.

Ознайомившись із заявою позивачки та матеріалами справи, суд приходить до висновку про те, що вона підлягає задоволенню.

Згідно до ч.ч.1,3 ст.206ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п.4 ч.1ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

За таких обставин суд вважає за необхідне прийняти відмову від позову та на підставі ст.255ЦПК України закрити провадження у справі, оскільки позивачка, відповідно до положень ст.ст. 49, 255ЦПК України відмовилася від позову, підстави для неприйняття такої відмови судом не встановлені і відмова від позову не суперечить вимогам чинного законодавства і не порушує права сторін, наслідки відмови від позову позивачці зрозумілі.

Керуючись ст.ст. 200, 206, 255, 260-261, 353-354 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти відмову позивачки ОСОБА_1 від позову до ОСОБА_2 про розірвання договору оренди землі.

Провадження усправі запозовом ОСОБА_1 ,в інтересахякої дієадвокат КравченкоОлександр Сергійович,до ОСОБА_2 ,третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Софія», про розірвання договору оренди землі закрити у зв`язку із відмовою позивачки від позову.

Роз`яснити сторонам, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет із тих самих підстав не допускається.

Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали виготовлено 21 березня 2024 року.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117801853
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —484/993/24

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні