Ухвала
від 21.03.2024 по справі 456/1632/24
СТРИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 456/1632/24

Провадження № 2-о/456/123/2024

У х в а л а

про усунення недоліків

21 березня 2024 року місто Стрий

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Шрамко Р. Т. , розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 до Грабовецько-Дулібівська сільська рада Стрийського району Львівської області про встановлення факту спільного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, -

в с т а н о в и в :

Позивач подав позовну заяву про встановлення факту спільного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини .

Відповідно до ч.1ст.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Позивач, в позовній заяві відповідно до ч.4 п.4, 5 ст.175 ЦПК України виклав зміст позовних вимог, обставини, якими обґрунтовує свої вимоги однак жодним чином не зазначив доказів, що підтверджують вказані обставини та не надав їх суду, а саме відсутні підтверджуючі обставини:

-належності ОСОБА_2 частини будинку з господарськими будівлями та земельної ділянки в АДРЕСА_1 ;

-належності ОСОБА_2 квартири АДРЕСА_2 ;

-реєстрації ОСОБА_2 в квартирі АДРЕСА_2 ;

Крім того, слід зазначити, що відповідно до Глави 6 ЦПК України дана категорія справ розглядається в порядку окремого провадження про що подається заява, а не позовна заява та вказується зацікавлена особа, а не позивач та відповідач крім того, нерухоме майно знаходиться в м.Борислав та м.Стрий, а відтак є незрозумілим вказівку на відповідача (зацікавлену особу) Грабовецько-Дулібівська сільська рада Стрийського району Львівської області.

Від змісту заяви залежить позиція відповідачів, котрі, як і заявник, мають право на судовий захист, а для реалізації цього права вони мають бути обізнаними з тим, які вимоги до них заявлені, з яких підстав і якими доказами це підтверджується

Враховуючи наведене, позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви.

За змістом ч. 1ст. 185 ЦПК Українипозовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, залишається без руху, про що постановляється ухвала з зазначенням недоліків позовної заяви, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання заявником у призначений строк вимоги закону, вказаної в ухвалі, заява вважатиметься неподаною та буде повернута.

На основі наведеного та керуючись ст.ст.. 175-177, 185 ЦПК України суддя, -

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 доГрабовецько-Дулібівськасільська радаСтрийського районуЛьвівської областіпро встановленняфакту спільногопроживання зіспадкодавцем начас відкриттяспадщини залишитибез рухута запропонуватиусунути вказанінедоліки заяви - протягом десяти днів з дня отримання ухвали суду, шляхом надання їх суду в противному випадку вважати її неподаною.

Суддя Р. Т. Шрамко

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117803128
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту спільного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини

Судовий реєстр по справі —456/1632/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні