Ухвала
від 21.03.2024 по справі 953/2016/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/2016/24

н/п 2-о/953/75/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"21" березня 2024 р. м. Харків

Суддя Київськогорайонного судум.Харкова ВласоваЮ.Ю., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особаорган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

заявник ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

представник заявника ОСОБА_2 , м. Харків, а/с 6012,

заінтересована особа Орган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради, м.Харків, м-нКонституції, буд. 7,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась до Київського районного суду з заявою про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Відповідно дост. 316 ЦПК Українисправа підсудна Київському районному суду м. Харкова.

Заява відповідає вимогам статей175,177,297 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому вважаю за можливе прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цій справі.

Відповідно дост. 293 ЦПК Українисправа підлягає розгляду в окремому провадженні.

Згідно з ч. 3ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Враховуючи особливості розгляду справ окремого провадження, значення цієї справи для учасників, її категорію і складність, обсяг та характер доказів, відсутність необхідності в призначенні експертизи, кількість учасників справи, відсутність значного суспільного інтересу у розгляді справи, суд приходить до висновку щодо недоцільності проведення підготовчого засідання та призначає справу для розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 84,293, 315, 318 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особаорган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду у складі судді та двох присяжних у відкритому судовому засіданніна 17 квітня 2024 року на 12 годину 45 хвилин.

У судове засідання викликати заявника, заінтересовану особу.

Направити заінтересованим особам копію ухвали про відкриття провадження по справі та копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати до суду до розгляду справи пояснення щодо заяви з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються, а заявнику лише копію ухвали. Одночасно з надісланням пояснення до суду їх копії надсилаються заінтересованою особою заявнику.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Ю.Ю. Власова

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117809135
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —953/2016/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Власова Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні