Ухвала
від 20.03.2024 по справі 753/852/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/852/24

провадження № 2/753/3126/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" березня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі головуючого судді Мицик Ю.С., розглянувши в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Повітрофлотський сервіс» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг,

УСТАНОВИВ:

В грудні 2023 року від представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Повітрофлотський сервіс» надійшла позовна заява до відповідача ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг в розмірі 24 062, 89 грн за період з 01 лютого 2022 року по 21 грудня 2023 року та судового збору.

Ухвалою суду від 23 січня 2024 року відкрито провадження у справі та постановлено розглядати справу за правилами спрощеного провадження, без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

18 березня 2024 року від представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Повітрофлотський сервіс» Стадник Ольги Вікторівни до суду надійшла заява в якій вона просить закрити провадження у справі у зв`язку із відмовою від позову, оскільки відповідачем сплачено заборгованість в повному обсязі, у тому числі судовий збір.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до ч. 1 ст. 206 ЦПК України особа позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. А частиною п`ятою цієї статті встановлено, що суд не приймає відмову позивача від позову, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Враховуючи те, що повноваження представника позивача щодо відмови від позову підтверджуються доданою до позовної заяви копією довіреності, а його дії не суперечать інтересам особи, яку він представляє, суд приймає відмову позивача від позову.

За змістом ч. 3 ст. 206 ЦПК України у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі, а згідно з п. 4 ч. 1 ст. 255 цього Кодексу суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Таким чином, з огляду на вищевказане, та у зв`язку з відмовою позивача від позову, суд вважає за можливе провадження по справі закрити у відповідності до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись п. 4 ч. 1 ст. 255, 260, 261, 352-355 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти відмову представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Повітрофлотський сервіс» Стадник Ольги Вікторівни від позову до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Повітрофлотський сервіс» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання, але може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її підписання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ю.С. Мицик

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117810093
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг

Судовий реєстр по справі —753/852/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні