Ухвала
від 20.03.2024 по справі 388/2494/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 388/2494/23

провадження № 2-і/388/3/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.03.2024м. Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді - Степанова С.В.

за участю секретаря - Гриненко М.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Долинська за заявоюЗнам`янського дитячогобудинку-інтернатуІІ-ІІІ-ІVпрофілю прозаміну сторонивиконавчого провадженняу цивільнійсправі запозовом Долинськоїрайонної державноїадміністрації Кіровоградськоїобласті до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 пропозбавлення батьківськихправ,стягнення аліментівна утриманнядітей,-

В С Т А Н О В И В:

У грудні 2023 року Знам`янський дитячий будинок-інтернат ІІ-ІІІ-ІV профілю звернувся до суду з цієї заявою посилаючись на те, що рішенням Долинського районного суду Кіровоградської області від 28 грудня 2010 року з ОСОБА_2 та ОСОБА_1 стягнуто аліменти на утримання дітей, зокрема ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На даний час дитина ОСОБА_3 перебуває у Знам`янському дитячому будинку-інтернаті ІІ-ІІІ-ІV профілю, а тому цей заклад просить замінити сторону виконавчого провадження з Кіровоградського обласного будинку дитини (КНП «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу Кіровоградської обласної ради» на них стосовно стягнення аліментів на утримання дитини.

У судове засідання представник Знам`янського дитячого будинку-інтернату ІІ-ІІІ-ІV профілю не з`явився, однак надіслав до суду заяву згідно якої, подану заяву підтримує, просить справу розглянути за його відсутності.

Представник Виконавчого комітету Служби у справах дітей Долинської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області у судове засідання не з`явився, до суду надав пояснення з яких не заперечує проти заявлених вимог та просив розглянути справу без участі їх представника за наявними у справі документами.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився.

ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилась, однак надала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності, не заперечувала у задоволенні заявлених вмог.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до такого висновку.

Відповідно до ст. 378 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

З огляду на вищезазначене правило, заміну сторони виконавчого провадження можливо здійснити при відкритому (такому, що здійснюється) виконавчому провадженні з примусового виконання судового рішення (узагальнення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах»).

Як убачається з матеріалів цієї справи, не відомо, чи перебуває на даний час на примусовому виконанні судове рішення про стягнення аліментів з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на утримання дитини ОСОБА_3 , заявником не зазначено чи зверталися вони до Кіровоградського обласного будинку дитини стосовно данного виконавчого листа та не вказано у якому саме виконавчому провадженні необхідно замінити сторону виконавчого провадження та на виконанні якого відділу примусового виконання перебуває виконавчий лист про стягнення аліментів.

Згідно вищезазначеного, у цій заяві Знам`янського дитячого будинку-інтернату ІІ-ІІІ-IV профілю про заміну сторони виконавчого провадження має бути відмовлено, як заявленій необґрунтовано.

На підставі викладеного, керуючись статтями 208-210, 293, 378 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Залишити без задоволення заяву Знам`янського дитячого будинку-інтернату ІІ-ІІІ-ІV профілю про заміну сторони виконавчого провадження у цивільній справі за позовом Долинської районної державної адміністрації Кіровоградської області до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання дітей.

Ухвала набирає законної сили з моментуїх підписаннясуддею.

Апеляційна скарга подається до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.В. Степанов

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117812153
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —388/2494/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні