Ухвала
від 21.03.2024 по справі 127/11/24
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/469/2024

127/11/24

У Х В А Л А

щодо проведення підготовчого судового засідання, застосування заходів процесуального примусу та витребування доказів

21.03.2024 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Костянтина Шепеля ,

за участю секретаря судового засідання Раїси Буги,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Вінницького національного аграрного університету про визнання дій протиправними, зобов`язання утриматись від вчинення дій -

у с т а н о в и в :

В судове засідання сторони не з`явились.

Представник відповідача адвокат Таїса Томляк 20 березня 2024 року через систему «Електронний суд» подає заяву про відкладення підготовчого судового засідання у зв`язку з тим, що вона являється представником відповідача у даній справі, однак зайнята у розгляді іншої справи в Вінницькому апеляційному суді. На підтвердження заяви додає копії довіреності, договору про надання правничої допомоги, ордеру, судової повістки Вінницького апеляційного суду, квитанцію про доставку документів позивачу.

Позивач ОСОБА_1 також через систему «Електронний суд» подає заперечення на заяву представника відповідача про відкладення розгляду справи, посилаючись на неповажність причини для відкладення. Подає клопотання про проведення підготовчого судового засідання без його участі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. У клопотанні просить дослідити та прийняти в якості доказу відеорепортаж з Ютубканалу «Суспільне Вінниця» за вказаним посиланням. А також застосувати до відповідача захід процесуального примусу у виді штрафу та повторно зобов`язати надати до суду документи, що витребовувались.

Дослідивши заяви та клопотання сторін, суд визнає поважною причину неявки представника відповідача та вважає, що оскільки представник надала докази на підтвердження своєї неявки, то задля реалізації прав сторін у судовому засіданні та повного і об`єктивного розгляду справи підготовче судове засідання слід відкласти. Водночас суд враховує, що апеляційний суд є судом вищої, чим місцевий суд, інстанції, який не узгоджує призначення справ з судами першої інстанції і користується перевагою у цьому плані.

Також, в зв`язку з невиконанням відповідачем ухвали суду від 26 лютого 2024 року, суд вважає, що Вінницький національний аграрний університет слід повторно зобов`язати надати до суду належним чином завірену копію чинного наказу Відокремленого структурного підрозділу «Чернятинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» про встановлення «Правил любительського рибальства на водних об`єктах, розташованих за межами с. Токарівка Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області», рішення вченої ради ВНАУ від 20 березня 2023 року Протокол №8; Наказ ректора ВНАУ №37 від 20 березня 2023 року та попередити відповідача про відповідальність за невиконання ухвали суду.

Щодо прийняття в якості доказу відеорепортажу з Ютубканалу «Суспільне Вінниця» за вказаним посиланням, який позивач пропонує суду дослідити за вказаним ним посиланням, суд вважає, що у задоволенні цього клопотання слід відмовити, оскільки такий порядок дослідження електронних доказів не передбачений нормами ЦПК України.

Поняття електронних доказів та порядок їх подання регламентований положеннями статті 100 вказаного Кодексу.

Керуючись статтями 100, 182, 223 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про відкладення підготовчого судового засідання задовольнити.

У клопотанні позивача про проведення підготовчого судового засідання 21 березня 2024 року у відсутність сторін відмовити.

Підготовче судове засідання відкласти на 9-00 год 10 квітня 2024 року.

У задоволенні клопотань позивача про прийняття у якості доказу відеорепортажу Ютуб-каналу "Суспільне Вінниця" за вказаним посиланням та застосування до відповідача заходів процесуального примусу у вигляді штрафу - відмовити.

Клопотання позивача про повторне зобов`язання відповідача надати докази задовольнити.

Повторно зобов`язати Вінницький національний аграрний університет в термін до 10 квітня 2024 року надати Жмеринському міськрайонному суду належним чином завірену копію чинного наказу Відокремленого структурного підрозділу «Чернятинський фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету» про встановлення «Правил любительського рибальства на водних об`єктах, розташованих за межами с. Токарівка Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області», рішення вченої ради ВНАУ від 20 березня 2023 року Протокол №8; Наказ ректора ВНАУ №37 від 20 березня 2023 року.

Попередити керівника Вінницького національного аграрного університету про відповідальність за невиконання ухвали суду відповідно до положень статті 148 ЦПК України - накладення штрафу від 0,3 до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Копії ухвали направити сторонам у справі до відома, а керівнику Вінницького національного аграрного університету для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі: http://gmm.vn.court.gov.ua/sud0205/

Ухвала не може бути оскаржена.

Суддя Костянтин ШЕПЕЛЬ

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117812880
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними, зобов`язання утриматись від вчинення дій

Судовий реєстр по справі —127/11/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Дернова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні