Ухвала
від 21.03.2024 по справі 716/1831/23
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/1831/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.03.2024 м.Заставна

Заставнівський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Стрільця Я.С.,

з участю секретаря судових засідань Якимик К.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Заставна цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - орган опіки та піклування в особі Кадубовецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів участі у вихованні, спілкуванні з малолітньою дитиною,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 в якій просить постановити рішення, яким зобов`язати останню не чинити йому перешкоди у спілкуванні з дитиною - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Просить також встановити участь у вихованні та спілкуванні з малолітнім сином у запропонований спосіб.

Підставою для звернення до суду із даною позовною заявою є та обставина, що відповідач ОСОБА_2 чинить йому перешкоди в спілкуванні та вихованні з дитиною. На даний час склалися обставини, які спонукають позивача звернутися до суду для вирішення вказаного спору з метою захисту своїх батьківських прав.

В судове засідання сторони та їх представники, представник третьої особи не з`явилися, надали суду відповідні заяви про можливість проведення розгляду справи без їх участі.

В матеріалах справи наявне рішення виконавчого комітету Кадубовецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області від 07 липня 2023 року №8/8 «Про визначення способу участі батька ОСОБА_1 у житті та вихованні сина ОСОБА_3 , який проживає окремо». Дани рішенням встановлено дні побачень ОСОБА_1 з його сином ОСОБА_3 за відповідним графіком.

Відповідно до вимог ст. 19 ч. ч. 4, 5 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Рішення виконавчого комітету органу місцевого самоврядування за своєю правовою природою не є відповідним Висновком про який йдеться у ст. 19 СК України та не може собою його заміняти.

В матеріалах справи такий Висновок суду не наданий, жодний із учасників судового процесу не заявляв клопотання про отримання такого висновку, хоча наявність такого для суду є обов`язковою для вирішення сопору, що виник між сторонами.

Відповідно до вимог ст. 56 ч. 6 ЦПК України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі у справі або брати участь у справі за своєю ініціативою для подання висновків на виконання своїх повноважень. Участь зазначених органів у судовому процесі для подання висновків у справі є обов`язковою у випадках, встановлених законом, або якщо суд визнає це за необхідне.

Згідно положення ст. 57 ч. 6 ЦПК України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, які беруть участь у справі для подання висновку, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу, а також мають право висловити свою думку щодо вирішення справи по суті.

У зв`язку з викладеним, суд вважає за необхідне зобов`язати орган опіки та піклування в особі Кадубовецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області надати суду відповідний висновок щодо розв`язання спору між сторонами відносно спору щодо участі одного з батьків, а саме ОСОБА_1 у вихованні дитини ОСОБА_3 .

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 53, 54, 197, 200 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Зобов`язати орган опіки та піклування в особі Кадубовецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області надати письмовий висновок щодо участі одного з батьків, а саме ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у вихованні дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Справу розглядом відкласти до для надання третій особи можливості виконати ухвалу суду.

Копію ухвали до відома та виконання направити третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: Ярослав СТРІЛЕЦЬ

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117813789
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів участі у вихованні, спілкуванні з малолітньою дитиною

Судовий реєстр по справі —716/1831/23

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні