Ухвала
від 21.03.2024 по справі 332/942/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/942/24

Провадження №: 2/332/1242/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2024 р. м. Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Ретинська Ю.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ) в особі представника адвоката Чорій Наталії Володимирівни до ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_2 ), треті особи: Орган опіки та піклування Дніпроруденської міської військової адміністрації (місцезнаходження за адресою: 69107, м.Запоріжжя, пр.Соборний, буд.164), Орган опіки та піклування Верхньокоропецької сільської ради Мукачівського району (місцезнаходження за адресою: 89660, Закарпатська обл., Мукачівський р-н, с.Верхній Коропець, вул. Шенборна, буд.16 ) про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 в особі представника адвоката Чорій Наталії Володимирівни до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Дніпроруденської міської військової адміністрації, Орган опіки та піклування Верхньокоропецької сільської ради Мукачівського району про позбавлення батьківських прав.

Дослідивши матеріали позовної заяви, вважаю, що позовна заява підлягає направленню до іншого суду за підсудністю, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.27ЦПКУкраїни позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування відповідача, якщо інше не передбачено законом.

Як зазначено у позовній заяві відповідач ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 . Проте, згідно відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру №496482 від 18.03.2024, ОСОБА_2 з 26.12.2020 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» № 807-IX від 17.07.2020 ліквідовано: у Запорізькій області: Бердянський, Більмацький, Василівський, Великобілозерський, Веселівський, Вільнянський, Гуляйпільський, Запорізький, Кам`янсько-Дніпровський, Мелітопольський, Михайлівський, Новомиколаївський, Оріхівський, Пологівський, Приазовський, Приморський, Розівський, Токмацький, Чернігівський, Якимівський райони.

Разом з тим, відповідно до п. 3-1 розділу XII Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій та статус суддів», до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року № 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року №2102-IX.

До набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX, с.Курошанивходило до складу Токмацького району Запорізької області (відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Запорізької області» від 12 червня 2020 року № 713-р). Тобто територія с.Курошанивідносилась до територіальної одиниці Токмацького району Запорізької області.

На підставі розпорядження Голови Верховного Суду України № 49/0/9-22 від 14.09.2022 територіальну підсудність судових справ Токмацького районного суду Запорізької області змінено на Хортицький районний суд м. Запоріжжя.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Тому, суд вважає, що справу необхідно направити для розгляду по суті до Хортицький районний суд м. Запоріжжя за підсудністю, за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.27,32 ЦПК України, суддя

УХВАЛИЛА:

Справу за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Чорій Наталії Володимирівни до ОСОБА_2 , треті особи: Орган опіки та піклування Дніпроруденської міської військової адміністрації, Орган опіки та піклування Верхньокоропецької сільської ради Мукачівського району про позбавлення батьківських прав за територіальною юрисдикцією (підсудністю) передати на розгляд до Хортицького районного суду м. Запоріжжя (69076, м.Запоріжжя, пр.Ювілейний, б.33).

Передача справи на розгляд іншого суду за підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 15 днів з дня його (її) проголошення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Ю.І. Ретинська

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117814522
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —332/942/24

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні