Постанова
від 21.03.2024 по справі 493/464/24
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/464/24

Провадження № 3/493/280/24

ПОСТАНОВА

21 березня 2024 року м. Балта Одеської області

Суддя Балтського районного суду Одеської області Ільніцька О.М., розглянувши матеріали, які надійшли від відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції ГУНП в Одеській області, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , непрацюючого, який протягом року притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 ч. 2, 173-2 ч. 1, 173, 178 ч. 1 КУпАП,

-за скоєння правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП,

В С Т А Н О В И Л А :

21.03.2024 року на адресу Балтського районного суду Одеської області надійшли адміністративні матеріали від відділення поліції№ 1Подільського РУПГУНП вОдеській областіпро притягненнядо адміністративноївідповідальності ОСОБА_1 за скоєння правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП.

Розглянувши матеріали справи, суддя дійшла висновку про необхідність їх повернення до відділення поліції № 1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області для доопрацювання з таких підстав.

В силу ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії ВАД № 009195 від 06.02.2024 року Айріян Даві ОСОБА_2 , перебуваючи у нетверезому стані, 02.02.2024 року о 18 год. на АДРЕСА_1 , вчинив сварку з ОСОБА_3 та його сусідами, висловлювався нецензурною лайкою, на зауваження не реагував.

До протоколу також додається письмове пояснення від імені ОСОБА_4 Давіда ОСОБА_5 .

В письмовихпоясненнях ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , зазначено, що 02.02.2024 року приблизно о 18 год. до них прийшов ОСОБА_3 та повідомив, що в його будинку Айріян Давід, перебуваючи у нетверезому стані, вчинив відносно нього та його співмешканки сварку, проте в письмових поясненнях самого ОСОБА_3 зазначено, що з ним вчинив сварку односельчанин Давид.

До матеріалів справи долучено копію довідки на особу, яка видана Балтським районним сектором ГУДМС в Одеській області, на ім`я ОСОБА_4 Давида ОСОБА_5 .

Враховуючи викладене, не можливо встановити вірне ім`я особи, яка притягається до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП.

Диспозицією ст.173КУпАП передбачається адміністративна відповідальність за дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян.

Однак впротоколі проадміністративне правопорушенняне зазначенощо бувпорушений громадський порядок і спокій громадян.

Крім того наявна в матеріалах справи довідка про результати розгляду звернення ОСОБА_3 щодо прийняття мір до Айріяна Давіда ОСОБА_5 не підписана начальником СП ВП № 1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області Муравським Юрієм, та не затверджена т.в.о. начальника ВП № 1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області ОСОБА_8 , а також містить не точності в імені особи, щодо якої приймаються міри.

Згідно п. 2 ст. 278 КУпАП орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує, чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

Відповідно до ст. 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначенихстаттею 255 цього Кодексу.

З урахуванням наведеного, вважаю, що розгляд справи не можливий без усунення вищевказаних недоліків, а тому адміністративні матеріали справи, як неналежно оформлені, підлягають поверненню для доопрацювання до органу, який порушив адміністративне провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 256, 268, 278 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И Л А :

Адміністративну справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за скоєння правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, повернути для доопрацювання відділенню поліції № 1 Подільського районного управління поліції ГУНП в Одеській області.

Постанова остаточна, оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117815315
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку Дрібне хуліганство

Судовий реєстр по справі —493/464/24

Постанова від 11.04.2024

Адмінправопорушення

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

Постанова від 21.03.2024

Адмінправопорушення

Балтський районний суд Одеської області

Ільніцька О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні