Ухвала
від 21.03.2024 по справі 904/1206/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21.03.2024м. ДніпроСправа № 904/1206/24

Суддя Ярошенко В.І. , розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Український дім", смт. Слобожанське, Дніпровський район, Дніпропетровська область

до Фірми "КОНКОРД ІНЖИНІРІНГ ГМБХ" (CONCORD ENGINEERING GMBH), м. Відень від імені та за дорученням якої діє представництво "Конкорд Інжинірінг ГМБХ", м. Дніпро

про стягнення попередньої оплати за договором купівлі-продажу, неустойки та понесенних витрат

ВСТАНОВИЛА:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Український дім" звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Фірми "КОНКОРД ІНЖИНІРІНГ ГМБХ" (CONCORD ENGINEERING GMBH) від імені та за дорученням якої діє представництво "Конкорд Інжинірінг ГМБХ", в якому просить суд стягнути попередню оплату за Договором купівлі-продажу № 04/01/21 від 04.01.2021 у розмірі 3 901 581, 25 грн, з яких: попередня оплата з договором купівлі продажу розмірі 1 570 000,00 грн, неустойка у розмірі 1 473 434,25 грн, понесені витрати у розмірі 858 147 грн.

Позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" представництво іноземного суб`єкта господарської діяльності - установа або особа, яка представляє інтереси іноземного суб`єкта господарської діяльності в Україні і має на це належним чином оформлені відповідні повноваження.

Позивач не надав документів на підтвердження належного оформлення відповідних повноважень представництва "Конкорд Інжинірінг ГМБХ". Реєстр ведеться Міністерством економіки України.

Згідно з п. 12 Інструкції про порядок реєстрації представництв іноземних суб`єктів господарської діяльності в Україні, затвердженої Наказом Міністерства економічних зв`язків і торгівлі України № 30 від 18.01.1996, представництво суб`єкта господарської діяльності не є юридичною особою і не здійснює самостійно господарської діяльності, у всіх випадках воно діє від імені і за дорученням іноземного суб`єкта господарської діяльності, зазначеного у свідоцтві про реєстрацію, і виконує свої функції згідно із законодавством України. Представництво іноземного суб`єкта господарської діяльності в Україні може здійснювати функції, пов`язані з виконанням представницьких послуг, тільки в інтересах іноземного суб`єкта господарської діяльності, зазначеного у Свідоцтві.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху у зв`язку з ненаданням документів щодо реєстрації представництва "Конкорд Інжинірінг ГМБХ" (Реєстр ведеться Міністерством економіки України).

З урахуванням положень статей 174, 242 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне надати позивачу можливість усунути недоліки позовної заяви в строк - не пізніше 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Способом усунення недоліку (ненадання належних доказів відправлення відповідачу копії позову з додатками) є подання до суду документів щодо реєстрації представництва "Конкорд Інжинірінг ГМБХ" (Реєстр ведеться Міністерством економіки України).

Враховуючи викладене, керуючись статтями 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Український дім" залишити без руху.

Позивачу протягом десяти днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки позовної заяви, а саме надати суду:

- надати документи щодо реєстрації представництва "Конкорд Інжинірінг ГМБХ" (Реєстр ведеться Міністерством економіки України).

Роз`яснити, що у випадку невиконання позивачем вимог суду про усунення недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.І. Ярошенко

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117817826
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення попередньої оплати за договором купівлі-продажу, неустойки та понесенних витрат

Судовий реєстр по справі —904/1206/24

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні