Ухвала
від 21.03.2024 по справі 911/686/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"21" березня 2024 р. Справа № 911/686/24

Суддя Шевчук Н.Г. розглянувши матеріали позовної заяви

Управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради, Київська область, місто Біла Церква, вулиця Андрея Шептицького, будинок 2

до Комунального підприємства "Аптека № 62", Київська область, місто Біла Церква, вулиця Гоголя, будинок 42/17

про стягнення 224 066, 17 грн за договором оренди № 572 нежитлового приміщення від 01.09.2015

встановив:

Через підсистему ЄСІТС "Електронний суд" від Управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради надійшла позовна заява з вимогами до Комунального підприємства "Аптека № 62" про стягнення 224 066, 17 грн заборгованості за договором оренди № 572 нежитлового приміщення від 01.05.2015

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем обов`язку по оплаті орендної плати за орендоване приміщення по день його фактичного звільнення.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам Глави 1 Розділу ІІІ Господарського процесуального кодексу України з наступних підстав.

Статтею 162 Господарського процесуального кодексу України визначено, що позовна заява подається до суду у письмовій формі та повинна містити в собі, зокрема повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету (пункт 2 частини третьої статті 162).

Однак, позовна заява Управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради не містить даних про поштові індекси сторін (позивача і відповідача) та відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету у відповідача.

Відповідно до пунктів 3, 5 частини третьої статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Проте в порушення вказаних вимог позовна заява не містить обґрунтованого розрахунку з посиланням на те, з яких неоплачених періодів складається заявлена до стягнення сума заборгованості у розмірі 224 066, 17 грн.

У відповідності до частин першої та другої статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У даному випадку, подана позовна заява не відповідає вимогам статті 162 Господарського процесуального кодексу України, у зв`язку з чим підлягає залишенню без руху з посиланням на положення статті 174 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись статтями 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити строк на усунення недоліків десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Запропонувати Управлінню комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради усунути недоліки позовної заяви у встановлений строк надавши суду:

- відомості про поштові індекси Управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради та Комунального підприємства "Аптека № 62";

- відомості про наявність або відсутність електронного кабінету у Комунального підприємства "Аптека № 62";

- письмових пояснень із зазначенням обґрунтованого розрахунку заявленої до стягнення суми заборгованості з посиланням на те, з яких неоплачених періодів складається заявлена до стягнення сума заборгованості у розмірі 224 066, 17 грн.

4. Роз`яснити учаснику справи, що в разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою, на підставі частини четвертої статті 174 Господарського процесуального кодексу України.

5. Повідомити учасників судового процесу про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному вебпорталі Судової влади України за вебадресою http://court.gov.ua/ та про можливість ознайомитися з текстами всіх судових рішень по справі в Єдиному державному реєстрі судових рішень за вебадресою https://reyestr.court.gov.ua/.

6. Повідомити сторін, що згідно з частиною сьомою статті 6 Господарського процесуального кодексу України (в редакції Закону № 3200-IX від 29.06.2023) особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Н.Г. Шевчук

Ухвалу підписано: 21.03.2024

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117818491
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 224 066, 17 грн за договором оренди № 572 нежитлового приміщення від 01.09.2015

Судовий реєстр по справі —911/686/24

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Шевчук Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні