Ухвала
від 20.03.2024 по справі 923/398/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"20" березня 2024 р. Справа № 923/398/14Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.,

за участі секретаря судового засідання Большакова В.А.,

дослідивши матеріали справи

за заявою кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю "Новий день"

до боржника: Приватного акціонерного товариства "Херсонський завод карданних валів" (м. Херсон, вул. Олександрівська, 26; код ЄДРПОУ 05743013)

про визнання банкрутом

у відкритому судовому засіданні

представники сторін та учасників:

від кредиторів: не з`явився;

ліквідатор банкрута: не з`явився.

Встановив:

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 05.05.2014р. порушено справу про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Херсонський завод карданних валів"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном строком на 115 календарних днів та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Мегерю А.В.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 19.05.2015р. визнано вимоги кредиторів до ПАТ "Херсонський завод карданних валів" та затверджено реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 01.03.2017р. відкрито процедуру санації боржника Публічного акціонерного товариства "Херсонський завод карданних валів"; призначено керуючим санацією генерального директора Публічного акціонерного товариства "Херсонський завод карданних валів" Смолієнка Ю.О.

Постановою Господарського суду Херсонської області від 10.05.2019р. припинено процедуру санації Приватного акціонерного товариства "Херсонський завод карданних валів" та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Мегері А.В. та керуючого санацією боржника Смолієнко Ю.О.; визнано Приватне акціонерне товариство "Херсонський завод карданних валів" банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру Приватного акціонерного товариства "Херсонський завод карданних валів"; призначено ліквідатором банкрута - Приватного акціонерного товариства "Херсонський завод карданних валів" арбітражного керуючого Мегерю А.В.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 04.10.2019р. визнано вимоги кредиторів та затверджено реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 21.12.2021р. замінено кредитора у справі №923/398/14 з ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" на його правонаступника - ТОВ "Фінансова компанія "Максі Капітал Груп" у межах не забезпечених заставою майна боржника кредиторських вимог, визнаних ухвалою Господарського суду Херсонської області від 04.10.2019р. та включених до реєстру вимог кредиторів ПРАТ "Херсонський завод карданних валів", у загальному розмірі 78 789 266,05 грн. вимоги четвертої черги та 30 386 931,09 грн. вимоги шостої черги.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 05.01.2023р. суддею Лепехою Г.А. справу №923/398/14 прийнято до свого провадження.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 07.02.2024р. суддею Грабован Л.І. справу №923/398/14 прийнято до свого провадження.

Ліквідатор банкрута арбітражний керуючий Мегеря А.В. звернувся із клопотанням від 19.03.2024р. (вх. №11527/24 від 19.03.2024р.) про відкладення розгляду справи на іншу дату.

Приймаючи до уваги необхідність розгляду справи №923/398/14 про визнання банкрутом ПАТ "Херсонський завод карданних валів", необхідність контролю за реалізацією повноважень ліквідатора під час здійснення ліквідації процедури, суд відкладає розгляд справи.

Згідно ч. 1 ст. 3 ГПК України судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

З 21.10.2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнати такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 6 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що ліквідатор зобов`язаний на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне викликати у судове засідання комітет кредиторів та ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Мегерю А.В.

Згідно ч. 2 ст. 120 ГПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Приймаючи до уваги викладене, суд повідомляє учасників справи про відкладення розгляду справи на 27.05.2024р. о 10 год. 40 хв.

Керуючись ст.60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 120, 121, 202, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкласти розгляд справи на "27" травня 2024 р. о 10:40.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань № 9 (четвертий поверх), тел. 0(482)307-966.

2.Викликати у судове засідання комітет кредиторів та ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Мегерю А.В.

3.Повідомити учасників справи про відкладення розгляду справи на 27.05.2024р. о 10 год. 40 хв.

4.Повідомити учасників справи про можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, у тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, в порядку статті 197 ГПК України.

5.Зобов`язати надати:

ліквідатора банкрута: звіт у порядку ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства; рішення комітету кредиторів;

ТОВ «Новий День», ТОВ «Агрібізнес», ТОВ «Хімічні технології», ТОВ «Апогей», ТОВ «Хімреактив», ТОВ «Краз-Капітал», ПРАТ «Зовнішньоторговельна фірма «Краз», ТОВ «Перт», ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "МАКСІ КАПІТАЛ ГРУП": відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Звернути увагу учасників справи та їх представників, що з 18.10.2023р. введено в дію Закон від 29.06.2023 №3200-ІХ щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно- телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами (далі - в ЄСІТС), яким встановлено, що:

- адвокати нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи зобов`язані реєструвати свої електронні кабінети в ЄСІТС. Інші - реєструють свої електронні кабінети в добровільному порядку;

- особа, яка зареєструвала електронний кабінет, може подавати документи до суду в електронній формі виключно в ЄСІТС. Однак це не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі;

- учасникам справи, які мають електронний кабінет, суд надсилає всі судові рішення в електронній формі виключно через електронні кабінети в ЄСІТС, що не позбавляє права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою;

- процесуальні наслідки звернення до суду особи без реєстрації електронного кабінету встановлені Кодексом у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду. Такі наслідки застосовуються судом також, якщо інтереси особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, представляє адвокат.

Встановити строк для подання витребуваних судом документів, останнім днем строку прийняття судом якої засобами поштового зв`язку або через офіційну електронну адресу суду із відповідним цифровим підписом є 24.05.2024р. включно.

Повну ухвалу складено та підписано 21.03.2024р.

Копію ухвали надіслати на електронну адресу: Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (gu@ks.pfu.gov.ua), Головного управління ДПС у Херсонській обл., АРК та м. Севастополі (kherson.official@tax.gov.ua), ПАТ "Полтавський автоагрегатний завод" в особі ліквідатора Авраменку І.М. ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), ТОВ «УАУ» в особі ліквідатора Ткачук О.В. ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), ПРАТ «Токмацький ковальсько-штампувальний завод» в особі ліквідатора Попадюк І.В. ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), АТ «Ужгородський Турбогаз» (uzhturbo@uzh.ukrtel.net), ПРАТ «Автокраз» (info@autokraz.com), арбітражному керуючому Мегері А.В. ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ), ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осію (fgvfo@fg.gov.ua), ТОВ «Факторингова компанія «ФК Факторинг» в особі ліквідатора Лукашук Л.С. ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ).

Копію ухвали надіслати: ТОВ «Новий День» (04071, м. Київ, вул. Набережно-Лугова, буд. 8), ТОВ «Агрібізнес» (04128, м. Київ, вул. Академіка Туполєва, буд. 17), ТОВ «Хімічні технології» (02099, м. Київ, вул. Ялтинська, буд. 5-Б), ТОВ «Апогей» (33013, м. Рівне (3), вул. Кавказька, буд. 9-А, офіс 401), ТОВ «Хімреактив» (02099, м. Київ, вул. Ялтинська, буд. 5Б), ТОВ «Краз-Капітал» (39631, Полтавська обл., м. Кременчук, проїзд Ярославський, буд. 2), ПРАТ «Зовнішньоторговельна фірма «Краз» (39631, Полтавська обл., м. Кременчук, проїзд Ярославський, буд. 2), ТОВ «Перт» (01042, м. Київ, вул. Маккейна Джона, буд. 39, приміщення 3), ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "МАКСІ КАПІТАЛ ГРУП" (01133, м. Київ, вул. Євгена Коновальця, буд. 36-д, офіс 58).

Суддя Л.І. Грабован

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117819979
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/398/14

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 19.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 10.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 04.07.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 11.05.2023

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні